ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Siner preko Rubljova do četvrtfinala Monte Karla

Italijanski teniser Janik Siner plasirao se u četvrtfinale mastersa u Monte Karlu nakon što je savladao Rusa Andreja Rubljova. Posle borbe koja je trajala dva sata i 22 minuta Siner je slavio rezultatom 2:1, po setovima 5:7 6:1 6:3.

Teška, ali na kraju zaslužena pobeda za Sinera koji je uz pomoć publike došao do velike pobede. U prvom setu gotovo ništa nije funkcionisalo u igri mladog Italijana. Rubljov je na startu napravio brejk i poveo sa 2:0. Sve je išlo sjajno por Rubljova,a onda je u sledio deseti gem, gem u kojem je servirao za osvajanje prvog seta. Baš u tom gemu Siner pravi brejk i vraća se u set, ali ne zadugo, jer je Rubljov već u narednom odgovorio ribrejkom i poveo sa 1:0.

Očajan završetak prvog seta je uticao na igru Sinera u nastavku. Vidno iznerviran nije igrao najbolje na početku drugog seta, što je Rubljov iskoristio i brejkom otvorio set. Ipak, to je bilo sve od Rubljova u tom setu, jer je usledila neverovatna serija Sinera od šest uzastopnih gemova za izjednačenje.

Momentum se u nastavku potpuno okrenuo na stranu Sinera koji je sa tri brejka uz jedan pretrpljeni došao do velike pobede.

Siner će u narednoj rundi igrati protiv Aleksandera Zvereva.

Ostali rezultati:

Fric – Korda 7:6 (7:4) 7:5
Dimitrov – Rud 6:3 7:5
Fokina – Gofan 6:4 6:1
Švarcman – Muesti 2:6 6:4 6:3
Cicipas – Đere 7:5 7:6 (7:1)
Zverev – Busta 6:2 7:5
Hurkač – Ramos 7:6 (7:2) 6:2

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje