petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Fudbalska Nacionalna Liga (Rusija): Najave i predlozi za utakmice 3. kola

U subotu 22. jula odigraće se svih 10 utakmica 3. kola ruske Fudbalske Nacionalne Lige, inače drugog ranga takmičenja te zemlje. U ovom članku spremili smo vam kratku najavu i predlog za svaku od tih utakmica, kao što smo to radili za utakmice 2. kola (pogođeno 6 od 10 predloga), a nadamo se da ćemo i ovaj put imati uspeha.


12:00 Dinamo Sankt Peterburg – Fakel Voronjež

Dok je sa jedne strane Dinamo nakon drugog kola niz pobeda uvećao na 2, Fakel je uspeo da zabečeži i drugi remi u sezoni. Ekipa Dinama u proteklom kolu uspela je da u derbiju slavi minimalnim rezultatom nad gradskim rivalom Zenitom-2, a kao što je to bilo očekivano utakmica je bila veoma neizvesna i to najmanji mogući broj golov. Dinamo nije imao osetniju prednot nad protivnikom, ali su zato iskoristili najveću priliku koju su imali što je bilo sasvim dovoljno za nova 3 boda. Fakel je odigrao dosta solidno protiv Šinjika, a iako su dva puta vodili, ekipa iz Jaroslavlja dva puta je poravnala rezultat čime je i postavljena tačka na utakmicu. Sve u svemu Šinjik je bio dominantnija ekipa, ali jednostavno sreća je bila na strani domaćina koji je takođe koristio praktično jedine šanse koje je imao i to preko kontra-napada, koji su možda i najveća šansa da savladaju golmana Fakela s’ obzirom da igrači u krajnjim situacijama igraju na brze pasove. U ovoj utakmici ekipa iz Sankt Peterburga je blagi favorit, ali svakako da obe strane mogu da održavaju neizvesnost do samog kraja utakmice. Ukoliko susret ipak ostane neizvestan nema sumnje da će Fakel krenuti napred, a upravo zbog toga očekujemo formiranje zida od strane Dinama i evenutalni pogodak preko kontra-napada.

1X&0-3 @1,55 (pobeda domaćina ili remi uz 0 do 3 gola na utakmici)

P/K X @1,60 (remi na poluvremenu ili na kraju utakmice)

Vredi probati:

X-1 @5,50 (remi na poluvremenu i pobeda domaćina na kraju utakmice)


12:00 Sibir Novosibirsk – Jenisej Krasnojarsk

Jedna od dve utakmice koje otvaraju ovo 3. kolo predstavljaće “Sibirski derbi“ gde će se sastati ekipe Sibira i Jeniseja. Obe ekipe veoma su loše započele sezonu, Sibir porazom od Spartaka-2 kod kuće (1:2), odnosno Jenisej od Dinama u gostima (2:1), ali je već u narednom kolu usledilo manje-više ispravljanje situacije. Sibir je tradicionalno uspeo da odigra nerešeno i to protiv Baltike na gostovanju udaljenom čak 4 hiljade kilometara. Iako domaćin jeste imao terensku inicijativu, gostujuća ekipa uspela je da se sačuva katastrofe i, kao što to često radi, odigra utakmicu sa veoma zbijenim linijama. Sve u svemu, mogao je Sibir čak i do gola pred kraj utakmice s’ obzirom da je otvorenija igra Baltike davala mnogo prostora za kontra-napade. Sa druge strane, Jenisej je uspeo da se vrati u borbu za vrh tabele pobedom nad Tjumenjom kod kuće s’ obzirom da su sve praktično rešili u prvom poluvremenu (2:0) i do kraja samo održali pobedu sa 2 gola razlike (3:1). Sigurno je to da je na njihovoj strani bila sreća, Tjumenj je pametno igrao preko krila gde su sada “Lavovi“ i najslabiji, ali je nekadašnji golman CSKA, preiskusni Sergej Čepčugov, bio na zaista visokom nivou. S’ obzirom da je utakmica između “Orlova“ i “Lavova“ veliki sibirski derbi nema sumnje da nas očekuje neizvesna utakmica i to sa malim brojem golova.

P/K X @1,60 (remi na poluvremenu ili na kraju utakmice)

Vredi probati:

TR 1:1 @5,10 (tačan rezultat 1:1)


13:00 Tjumenj – Zenit-2 Sankt Peterburg

I jedna i druga ekipa sada moraju maksimalno da prionu na posao ne bi li došle do bodova, s’ obzirom da i Tjumenj i Zenit-2 iz prva dva kola vuku po dva poraza. Tjumenj je nakon poraza od Baltike na svom terenu (1:2) pretrpeo još ubedljiviji poraz u gostima od Jeniseja (3:1). Ekipa je delovala neukomponovano, a iako su imale terensku inicijativu, prvenstveno zbog loših krilnih pozicija Jeniseja i novog stila igre koji se koristi protiv kvalitetnijih ekipa, a koji se zasniva na umaranju, tj. “uspavljivanju“ protivnika, rezultat ipak nije došao. Sigurno je samo to da će im sa takvim stilom igre biti teže i teže kako kola budu odmicala, s’ obzirom da stariji igrači teško podnose taj napor. Zenit-2 je u 1. kolu očekivano pretrpeo poraz od Šinjika u gostima (2:1), ali je mnogo gore po njih to što su rezultatski nadjačani i u derbiju Sankt Peterburga protiv ekipe Dinama (0:1), a koji je odgran na terenu koje koriste i jedna i druga ekipa. Kao što smo rekli, Tjumenj pokušava da utakmicu učini mrtvom, ali to je slučaj protiv jačih ekipa koje su im i u ranijim susretima pravile probleme. Sada je reč o ekipi Zenita-2 koja ima mlađe i neiskusnije igrače i sigurno je da će od samog starta krenuti na golu i nakon toga igrati nešto smirenije, s’ obzirom da je nemoguće da umarajući momke stare u proseku 22 godine “crno-beli“ ostanu fizički i psihički jaki za matiranje na kraju utakmice.

1 @1,90 (pobeda domaćina)

1P1+ @1,45 (1 ili više golova u prvom poluvremenu)

Vredi probati:

1> @3,20 (više golova u prvom poluvremenu)


14:00 Tom Tomsk – Olimpijec Nižnji Novgorod

Iskreno, o domaćinu ne treba mnogo ni pisati, jer smo o njima sve već napisali od početka godine kada je kulminirala snažna finansijska kriza. Porazi od Kubanja u 1. kolu (1:4) i Luč-Energije u 2. kolu (3:0) pokazali su kako će se sezona ekipe iz Tomska dalje razvijati, a sve je verovatniji scenario da će od sledeće sezone učestovati u zonskoj ligi. I poslednji kvalitetni igrači otišli su poslednjih nekoliko dana i cela ekipa sada se zasniva samo na doskorašnjim omladinskim igračima “zeleno-belih“. Sa druge strane, nakon fantastično doigrane utakmice protiv Avangarda koja je na njihovu nesreću rezultovala uzimanjem samo 1 boda (2:2), ekipa iz Nižnjeg Novogoroda u 2. kolu uspela je da iznenadi apsolutnog favorita, ekipu Krila Sovjetov i da i u tom duelu ostanu neporaženi iako su mogli i do veoma ubedljive pobede sudeći po prikazanom kvalitetu (0:0). Sve u svemu, Olimpijec itekako može da napravi rezultat ove sezone, dok smo za ekipu iz Tomska sve već odavno rekli.

2 @2,12 (pobeda gostiju)


15:00 Tambov – Spartak-2 Moskva

Tambov je na samom početku ove sezone i pored kvalitetne igre ostao bez bodova, s’ obzirom da su poraženi prvo od Orenburga, a zatim i od Avangarda, oba puta rezultatom 2:1 u gostima. Sada ih očekuje prva utakmica kod kuće i nema sumnje da će ići na pobedu. Zbog indirektnog crvenog kartona na utakmici sa Avangardom trener neće moći da računa na standardnog štopera iz prošle sezone, iskusnog Alekseja Mihaljeva (25n/0g/0a), što može da predstavlja veliki problem. Sa druge strane, Spartak-2 je fantastično otvori sezonu sa pobedama na veoma teškom gostovanju Sibiru (1:2) i protiv prošosezonskog premijerligaša Orenburga kod kuće (1:0). Sve u svemu i pored odlazaka najboljih ofanzivnih igrača, Spartak je sačuvao potencijal za postizanje golova i svakako da mogu da budu veoma snažni u narednom periodu. I Tambov i Spartak-2 važe za dve ofanzivne utakmice čiji su fantastični ofanzvici svoj kvalitet doveli do vrhunca u samom finišu prošle sezone. Svakako je da se od njih i danas očekuje veliki broj golova, Spartak juri za vrhom tabele, dok Tambov mora da se izvuče iz crvene zone, tj. sa dna tabele.

2+ @1,40 (2 ili više golova na utakmici)


15:00 Himki – Luč-Energija Vladivostok

Nakon promocije Dinama, Tosna i SKA Habarovska u Premijer Ligu i nakon svih dešavanja tokom ovog leta Himki je postao jedan od favorita za vrh tabele, posebno nakon što su tek u poslednjem kolu prošle sezone pretrpeli jedini poraz na svom terenu. Kvalitetna izdanja nastavili su i ove sezone, pobedom kod kuće nad Rotorom (3:0) i pobedom nad Kubanjem u gostima (0:1). Svakako je da se sada očekuje novi trijumf “crno-crvenih“, prvenstveno jer se utakmica igra u Himkiju koji je od Vladivostoka udaljen čak 6500 kilometara. Zbog povrede na ovoj utakmici za njih neće nastupiti defanzivni vezista Nikolaj Tjunjin (34n/0g/1a, tj. 2n/0g/0a – kapiten). Luč-Energija je do bodova ove sezone očekivano došla pobedom protiv ekipe Toma (3:0), dok su u 1. kolu poraženi od Krila Sovjetova u gostima (2:0). Ne računajući taj duel sa ekipom iz Tomska, Luč-Energija ne može da se pohvali kvalitetnom igrom s’ obzrom da su im “plavo-beli“ iz Samare pretili čak 18 puta, od čega 10 ozbiljnije. “Tigrovi“ su na toj utakmici uputili samo 3 šuta ka golu protivnika što je dovoljno da se vidi o kakvom (ne)kvalitetu se radi.

1 @2,05 (pobeda domaćina)

D2+ @2,40 (domaćin postiže bar 2 gola)


15:00 Šinjik Jaroslavlj – Rotor Volgograd

Šinjik je napravio pun pogodak dovođenjen pojačanja tokom ovog leta, s’ obzirom da su novopridošli Bezlihtonov i Bulija direktno učestovali kod 2 od 4 gola ekipe, a pored toga odigrali i veoma važnu ulogu u završnicama. Sve u svemu, Šinjik je kao jedna od najofanzivnijih ekipa ruske FNL spremna za nastavak takmičenja nakon pobede nad Zenitom-2 (2:1) i remijem protiv Fakela (2:2), atmosfera u timu je zaista odlična i nema sumnje da će ovo biti njihova sezona, bar po svemu prikazanom do sada. Rotor je u FNL ušao sa visokim abicijama, ali kao što se to često dešava usledio je pad, tj. u ovom slučaju porazi u prva dva kola, od Himkija (3:0) i Volgara (1:2). Dosta tu još mora da se radi, ali zbog lošeg starta neće biti ništa od senzacije i plasmana u PL kao što je par puta najavljivano. Borba na sreidni tabele trebala bi da bude realnost, ali ima još dosta da se igra.

(ukoliko više volite da pratite međusobnu tradiciju, pogledajte H2H analizu na linku)

1 @1,70 (pobeda domaćina)

D2+ @2,00 (domaćin postiže bar 2 gola na utakmici)


16:00 Orenburg – Baltika Kalinjingrad

Nakon nesrećnog ispadanja iz Premijer Lige i smene trenera pred Orenburg je postavljen imperativ povratka u najjači rang, ali sudeći po rezultatima u poslednja dva kola neće to biti tako lako. Iako su u prvoj utakmici na svom terenu došli do 3 boda protiv Tambova, taj rezultat usledio je tek nakon preokreta, a mogao je Tambov i da napravi iznenađenje pred kraj utakmice. Prošle nedelje odigrali su još traljaviju utakmicu protiv Spartaka-2 gde su u gostima izgubli samo sa 1 primljenim golom. Sve u svemu, Kecbaja sa svojim, tradicionalno gruzijskim, ofanzivnim stilom igre nije uspeo da sklopi kockice i naravno da ćemo u narednom periodu viđati nešto drugačiji Orenburg zbog promena, ali za sada jedino što možemo da kažemo je da igraju loše. Baltika je još od početka prolećnog dela prošle sezone počela da se uzdiže i do poslednjeg kola uspeli su da dođu skoro do sredine tabele, a svakako da prve dve ovosezonske utakmice najavljuju nastavak kvalitetnih izdanja pod komandom Čerevčenka. Nakon slavlja u gostima nad Tjumenjom (1:2), Baltika je očekivano odigrala nerešeno protiv tvrdog Sibira, iako su gosti tek nakon grešaka domaćina prilikom otvaranja u poslednjem delu utakmice mogli doći do gola. Reč je za sada o dve izjednačene ekipe, iako dajemo blagu prednost ekipi Baltike izuzimajući činjenicu da su autsajderi.

H2 (+1,5) @1,40 (pobeda domaćina do jednog gola razlike, remi ili pobeda gostiju)

2 @4,50 (pobeda gostiju)


17:00 Krila Sovjetov Samara – Avangard Kursk

U prva dva kola videli smo veoma različitu ekipu iz Samare i svakako da ukoliko se veće promene u sastavu nastave nećemo moći da očekuje put ka samom vrhu tabele. U 1. kolu igrali su standardnim stilom koji je koristi Tihonov u Jeniseju i rutinski savladali Luč-Energiju kojoj je i gostovanje predstavljalo problem. Uspeli su da u toj utakmici Samarci slave sa 2:0, ali pobeda je mogla biti i ubedljivija pošto su ka golu protivnika uputili čak 28 šuteva. Već u drugom kolu usledila je nešto pažljvija igra i čuvanje svog golmana protiv nešto jače ekipe Olimpijeca. Ta kalkulacija uništila je atraktivnu igru Krila Sovjetova pa su kroz posed uspeli svega 5 puta da zaprete. Sve u svemu, Tihonov zna šta predstavlja problem s’ obzirom da je odličan trener i nema sumnje da će se sve vratiti u normalu, a tada možemo da očekujemo reprize susreta sa Luč-Energijom. Avangard je nakon remija sa Olimpijecom (2:2), gde je sudeći po izjednačnosti i broju šuteva to bio i najrealniji rezultat, protiv Tambova krenuo nešto ofanzivnijim ritmom, sa zadnjim vezistima koji su mnogo puta ulazili i u sam vrh napada gde im nije mesto, a sve to se naravno isplatilo jer su ostvarili pobedu sa 2:1. Ukoliko to zadrže sigurno je da možemo očekivati lep broj golova na njihovim utakmicama, a ako dodamo to da sada igraju protiv Krila Sovjetova mislimo da je to već danas itekako moguće. I pored toga nama je realniji scenario klađenje na konačan ishod, s’ obzirom da je pobeda važnija domaćinima koje vodi veoma iskusan i kvalitetan trener.

1 @1,45 (pobeda domaćina)

1&2-4 @2,10 (pobeda domaćina uz 2 do 4 gola na utakmici)


17:00 Volgar Astrahanj – Kubanj Krasnodar

U utakmici koja zatvara ovo kolo sastaće se Volgar i Kubanj, ekipe pomalo izjednačene ali zbog letnjih promena i dešavanja svakako da je ekipa iz Astrahanja bar po nama favorit. Volgar je nakon mirnog leta gde su sačuvali okosnicu tima uspeo da zabeleži remi u 1. kolu što i pored odlične igre ne treba da čudi, ali već u narednoj “epizodi“ uspeli su da razmontiraju ekipu Rotora rezultatom 1:2, gde je pobeda mogla biti i za bar 1-2 gola razlike ubedljivija. Svakako imaju kvalitet i uigrani su što je najvažnije, a da danas na utakmici kod kuće svakako mogu napraviti rezultat. Kubanj je zbog neisplaćenih zarada i problema sa dugovima ipak dođao do loše atmosfere u vrhu kluba, ali igrači su prvoj utakmici ipak uspeli da dođu do pobede na dalekom gostovanju ekipi Toma iz Tomska (1:4). Već u narednom kolu na svom terenu su poraženi od Himkija, a igra sa te utakmice mora hitno da se promeni, jer ako nastave zbog loše postavljenih centralnih igrača protivnici veoma lako domarširaju do gola. Sve u svemu, Volgar igra kod kuće, dok Kubanj i nije najspretniji na strani, te mislimo da oni danas nemaju šta da traže.

1X&0-3 @1,80 (pobeda domaćina ili remi uz 0 do 3 gola na utakmici)


Nadamo se da smo vam bar malo pomogli oko izbora tipova za utakmice iz ruske Fudbalske Nacionalne Lige, a nadamo se da će procenat uspešnosti biti dovoljan za zaradu.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje