petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

GREEN BAY PACKERS – SEATTLE SEAHAWKS – PREDLOG ZA KLAĐENJE

Nastavljamo sa play off-om. Poslednji meč ovog vikenda odigraće Green Bay Packersi i Seattle Seahawksi. Mi smo se odlučili za hvatača Seattla DT Metkalfa koji u poslednje vreme igra fenomenalno, a danas bi trebao da ima dosta posla.

Seattle je tokom sezone važio za ekipu koja je poznata po igri po zemlji. To je njihov identitet uz čeličnu odbranu sve ove godine pod palicom Pete Karolla, ali mnogo toga se promenilo u toku sezone.

Neki veoma bitni igrači su se povredili, a konkretno mislimo da dva startna trkača Krisa Carsona i Rashada Pennya. Njih dvojica su nosili igru po zemlji, a statistika kaže da su njih dvojica u zbiru imali 343 nošenja od 481 koliko je Seattle odigrao akcija po zemlji. Na sve to treba dodati da se čak i treći trčak C.J. Prosise povredio. Ovaj igrač je polomio ruku, a on je konkretno imao 23 nošenja. Dakle, pomenuta trojica su imali više od 50% nošenja i to dovoljno govori koliko su ovi igrači bitni.

U međuvremenu, Seattle je doveo neke zamene, ali ta igra po zemlji nikako nije ista. Prosto, dovedeni igrači nisu u sistemu, potpuno su drugačiji tip i sve se to oseti u igri.

Upravo ove nedaće je iskoristio Metkalf. Seattle je sada primoran malo više da baca loptu i ovaj ruki to sjajno koristi.

Zašto Metkalf?

1) Ako malo bolje pogledamo statistiku Seattla ove sezone dolazimo do sledećih brojki.

– Rasel Wilson je u regularnom delu kompletirao 341 pas iz 516 pokušaja.

– DK Metkalf je u regularnom delu sezone uhvatio 58/100 pasova.
– Tyler Lockett je uhvatio 82/110 pasova.
– Kris Carson je uhvatio 37/47 pasova.

Kada saberemo broj akcija koji je pozvan za pomenutu trojicu dolazimo do brojki od 257 akcija, što je malo više od pola akcija koje je Wilson igrao po vazduhu.
Pomenuta trojica su kompletirali 177 pasova, a sam Vilson je kompletirao 341 pas. Dakle, ova tri igrača su kompletirala 51% Wilsonovih pasova i to dovoljno govori koliko su oni bitni.

Jako bitna stvar je ne igranje Krisa Carsona. Kao što se da videti iz statistike, on je imao poveću ulogu u tim trik akcijama i dosta puta je imao veliku jardažu. Njegovim izostankom te lopte će se podeliti na pomenutu dvojicu.

2) Metkalf je u sjajnoj formi. Na poslednjih pet utakmica on je imao sledeće brojke:

– Metkalf vs Minnesota – 6 hvatanja za 75 jardi, gađan je 7 puta
– Metkalf vs Los Angeles Rams – 6 hvatanja za 78 jardi, gađan je 6 puta-
– Metkalf vs Carolina Panthers – 2 hvatanja za 36 jardi, 4 puta je gađan
– Metkalf vs San Francisko – 6 hvatanja za 81 jard – 12 puta je gađan.
– Metkalf vs Philadelphia – 7 hvatanja za 160 jardi – 9 puta je gađan.

Apsolutno fenomenalne brojke koje potvrđuju da ovaj momak ima određen broj akcija koje se igraju za njega, a na njemu je da iskoristi šansu.

3) DK Metkalf je ruki i mi smo mišljenja da će odbrana Gren Baya više da se fokusira na Tylera Locketta koji je omiljena meta Rasela Wilsona i dosta iskusniji igrač. Metkalf nema iskustva u igranju ovakvih utakmica te cenimo da će Gren Bay da se okrene čuvaju Locketta.

4) Green Bay je sasvim prosečna ekipa kada je odbrana u pitanju. Konkretno, po branjenju pasa oni su tek 14. u ligi, a u proseku dozvole 232,6 jardi kroz pas. Prosečna jardaža po pasu je 7,4 i po tome su tek 20. u ligi. Protiv njih se očigledno može igrati i to bi Metkalf mogao da iskoristi.

Mala začkoljica kod ovog tipa jeste dilema kojeg hvatača odabrani. Nećete pogrešiti ako odaberete Locketta, ali mi smo se odlučili za Metkalfa, jer cenimo da će manje pažnje njemu posvetiti. I ptice na grani znaju da je Lockett omiljena opcija Rasale Wilsona, te bi Metkalf sve to mogao dobro da napalati. Odigrao je sjajno protiv Phile i nema razloga ne ponovi sličnu partiju.

Predlog za klađenje: Metkalf 5+ uhvaćenih lopti na utakmici.

Napomomena: Kod ove opklade bitno je samo da uhvati loptu. Dakle, ne interesuje nas šta će dalje biti, samo da uhvati loptu.


Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje