petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Hamilton: Grosjeanov pad podsetio nas je koliko F1 može biti opasan

Francuz je pretrpeo brutalnu nesreću na startu VN Bahreina

Sedmostruki svetski šampion Formule 1 Levis Hamilton komentarisao je današnju Veliku nagradu Bahreina, a posebno događaje u prvom krugu. U njemu se, na trećem zavoju, pilot Haasa čelno zabio u zaštitne ograde, praćen ogromnom eksplozijom, koja je dovela do trenutnog zaustavljanja trke i kašnjenja od skoro 80 ​​minuta dok ograde nisu obnovljene.

https://www.youtube.com/watch?v=ZQ7_En2xEm4

Srećom, Francuz je uspeo sam da izađe iz automobila i pobegao je samo sa manjim opekotinama u predelu zglobova i zglobova, kao i sumnjama na prelome rebara. Ovo će gotovo sigurno završiti njegovu sezonu, a možda i karijeru u Formuli 1, jer je 2021. bez vozačkog mesta.
Snimke su bile zaista šokantne. Kad sednem u automobil, znam da rizikujem i pristupam mu s poštovanjem i uvažavanjem. Zbog toga sam objavio (na društvenim mrežama) tokom pauze jer je bilo zaista grozno. Ne znam kolika je bila sila udara (približno 53G vršno opterećenje), ali drago mi je što je oreol uspeo. Drago mi je što mu zaštitna ograda jednostavno nije otkinula glavu ili se tako nešto dešavalo u prošlosti. Stvari su danas mogle da se završe mnogo gore.

„Ovo bi trebalo da posluži kao podsetnik na opasnosti moto sporta, kako za nas, tako i za gledaoce. Na putu smo i pomeramo granice vuče i svojih mogućnosti i to se mora poštovati. Takođe moramo odati priznanje FIA-i i F1, koje su tokom godina učinile sjajan posao na poboljšanju bezbednosti i ovo je spasilo Romain-ov život danas. Siguran sam da će istražiti i analizirati kako se bezbednost u ovom sportu može dodatno poboljšati “, bio je komentar pobednika trke Sahir.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje