utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Hamilton slavio u Imoli

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobednik je trke za Veliku nagradu Emilije i Romanje. Britanac je na stazi „Enco i Dino Ferari“ zabeležio devetu pobedu ove sezone, a 93. ukupno u karijeri. Drugi je bio Hamiltonov timski kolega Valteri Botas, a treći Danijel Rikardo iz Renoa. Pored pobede Hamiltona treba istaći da je Mercedes sedmi put u nizu postao šampion u takmičenju konstruktora, po čemu su rekoderdi.

Nije sve dobro krenulo po Hamiltona. Britanac je imao loš start, što je prouzrokovalo pad na treće mesto. Ipak, to je na kraju bila i dobra stvar za Hamiltona, jer je morao da probegne drugačijoj strategiji koja mu je kasnije i donela pobedu.

Botas i Ferštapen su prvi otišli na promenu pneumatika, a Hamilton je ostao na stazi i vrteo brze krugove. Takvom strategijom Hamilton je uspeo da napravi dovoljnu razliku da bez problema ode u boks, i a kasniji udes Esteba Okona mu je omogućio da nakon promene pneumatika na stazu izađe ispred Botasa i Ferštapena.

Od tog trenutka pitanje pobednika se nije dovodilo u pitanje, jer je Hamilton napravio veliku razliku. Usledio je duel između Botasa i Ferštapena iz kojeg je kao pobednik izašao mladi Holanđanin. Ferštapen je imao drugo mesto, ali nije imao sreće, jer je mu je u samom finišu trke pukao pneumatik, zbog čega je završio van staze.

Nakon Ferštapenovog izletanja na stazu je izašlo bezbedonosno vozilo, a to je iskoristio Botas koji je otišao u boks na promenu pneumatika.

Nakon toga je usledio još jedan incident u kom je učestvovao Džordž Rasel iz Vilijamsa. Svu zbrku na stazi najbolje je iskoristio Danijel Rikardo koji je uspeo da pobedi Danila Kvjata i zauzme treće mesto. Šarl Lekler iz Ferarija je bio peti, šesti je bio vozač Rejsing Pointa Serhio Peres, ispred dvojca iz Meklarena Karlosa Sainca i Landa Norisa. Prvih deset kompletirali su vozači Alfa Romea Kimi Raikonen i Antonio Đovinaci.

Šampionat u Formuli 1 se nastavlja 15. novembra kada je na programu trka za Veliku nagradu Turske.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje