subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Hibernians – Salzburg (Liga šampiona, 2.kolo kvalifikacija) najava i prognoza!

Kvalifkacija za Ligu šampiona-2.kolo

Hibernians(Malta) – Red Bul Salzburg (Austrija)

  Stadion: Hibernianas stadion (8000 mesta) početak 20:30 časova

Hibernianas prvak Malte, osvojio je tamošnje prvenstvo dosta ubedljivo sa sedam bodova više od ekipe Balzana koja je bila na drugom mestu. Kvalifikacije za Ligu šampiona počeli su od prvog kola gde su igrali protiv prvaka Estonije, ekipe Infonet iz Talina, slavili su na domaćem terenu 2:0, a u gostima 1:0. U prvom meču imali su i naklonost sreće jer su gosti promašili penal u prvom poluvremenu i jedno prilikom pogodili prečku. Odličan u oba meča bio je Žorginjo koji je postigao po jedan gol u oba meča.


Što se tiče ekipe glavne poluge ovog tima su Brazilci, iako je nabolji strelac domaći igrač Degabriele koji je na 33 meča postigao 16 golova. Tu je i brazilac Žorginjo koji je postigao 11 golova na 24 utakmice i koji će 20.jula napustiti redove ovog tima i otići u ekipu Al Khaalej. Tu su još vezanjak Džekson Lima (32/6) i štoper Rodolfo Soareš (32/3). Igrač kojeg još treba istaći u ovom timu jeste još jedan domaći igrač Kristensen (31/6) koji nastupa u veznom redu ovog kluba.

Što se tiče pojačanja, tu je dvojac Austrijanaca koji stiže iz kluba FAC, to su ofanzivni vezni Sahanek(igrao oba meča protiv Talina) i štoper Kreuziegler(odigrao revanš u Talinu). Takođe iz engleskog Herogate-a stiže vezni fudbaler, Joe Colbek.


PRETHODNA UČEŠĆA u KVALIFIKACIJAMA ZA LIGU ŠAMPIONA:

  • učešće 2015-te godine završili su porazom od Makabi Tel Aviva već u prvom kolu iako su u prvom meču SLAVILI na svom terenu 2:1,a treba napomenuti da su strelci bili Džekson Lima i Žorginjo koji su i dalje u klubu,dok je u revanšu su poraženi sa 5:1.
  • U sezoni 2008/2009 bolji je bio Mogren iz Crne Gore i to u oba meča 0:2 i 4:0.

PROŠLE SEZONE: Ispali su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od Spartaka iz Trnave, oba meča izgubili su po 3:0.


Očekivani tim Hiberniansa: Hof, Dias, Kreuzriegler, Soares, Da Gracia, Lima, Kristensen, Faila, Bezina, Sahanek, Žorginjo




Salzburg je jedan od najorganizovanijih klubova u Austriji, a otkako je kompanija Red Bul postala glavni sponzor klub, tim beleži još bolje rezultate. Osvojili su titulu dosta ubeljivo sa skorom 25-6-5 i gol razlikom 74:24. Drugoplasiranoj Austriji su pobegli čitavih 18 bodova.

Što se tiče promena u timu, promenjen je trener, na mesto španca Oskra Garsije koje je klubu doneo dve titule, a sada je preuzeo Sent Etijen u Francuskoj, stigao je Marko Rose koji je radio u akademiji ovog kluba. On forsira formaciju 4-3-1-2 u kojoj i inače igra ovaj tim. Što se tiče igračkog kadra, klub su napustili od standardnih igrača, samo vezni fudbaler Laimer (31/3/3) koji je prešao u Lajpcig, i Wanderson (krilni napadač) (20/3/9) koji je pojačao tim Krasnodara. Visdom se vratio sa pozajmice u Liverpul. Ostatak tima je nepromenjen, pojačanja su mladi igrači koji su prebačeni iz filijale ovog kluba Lieferinga, Honsak, Wolf, Igor i Haidara, stigao je i štoper iz Minhena 1860 – Pongračić (8/0), kao i desni bek iz Matensburga, Farakaš(22/0), kao i Yabo (14/4), centralni vezni igrač Arminije Bilefeld.

Na golu je standardan Walke (34/0), dok će odbranu ispred njega sačinjavati brazilac Paolo Miranda (27/2), Ulmer (30/4/4) koji je dosta koristan i napadu svog tima, Čaleta-Car (18/0). U veznom redu koji je ostao bez Laimera, igraće Samassekou (27/0), dok su igrači zaduženi za kreaciju Lazaro (29/3/6), zatim Valon Beriša (34/7/8) i Lainer (31/6/7).

Odličnu sezonu imalu su napadači iz Azije, Korejanac, Hee Chen Hwang sa 12 golova i 3 asistencije na 26 utakmica, i Japanac, Minamino koji je postigao 11 golova i zabeležio 2 asistencije.


Što se tiče pripremnog period, ostvarili su 4 pobede (Liefernig 5:1, Dac 5:1, Young Boys 5:1, Anderleht 4:1), jedan remi (Akhmat Grozni 1:1), jedan poraz od Vatensa (1:2)


PRETHODNA učešća u evrokupovima: U sezoni 2014/15 Salzburg je stigao do 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, prolazak protiv azerbejdžanskog Karabaga (20: pobeda kući i 2:1 poraz na strani), a zatim ispadanje u trećem kolu od Malmea (pobeda na domaćem 2:1 i poraz na gostovanju 0:3). Naredne sezone 2015/16 ponovo je po njih bio koban Maleme, ali ovog puta u drugom kolu kvalifikacija (pobeda na domaćem terenu 2:0, poraz na gostovanju 3:0). Prošle sezone Salzbug je stigao u predvorje Lige šampiona. U drugom kolu izbacili su letonsku Liepaju (pobede 1:0 na domaćem i 2:0 na strani), zatim albanske Partizane (pobeda kući 2:0 i 1:0 na strani), da bi poklekli u trećem kolu, poraz od Dinamo Zagreba (u gostima 1:1, na domaćem terenu poraz 2:1 posle produžetaka). U nastavku sezone igrali su grupnu fazu Lige Evrope, i imali skor 2-1-3 (Šalke, Krasnodar i Nica)


Očekivana postava Salzburga: Walke- Miranda, Ulmer, Čaleta-Car,Lainer, Samassekou, Lazaro, Beriša, Minamino,He Chen-Hwang


Ekipa Hiberniansa pokazala je u prvom kolu da ipak ne spadaju u samo dno timova koji se takmiče u Ligi šampiona, prošavši Talin, koji ako se pogledaju svi aspekti meča nije imao ni sreće u ovom dvomeču. Očekujemo meč gde će tim iz Austrije u potpusnosti dominirati, a a ako se pogledaju pripreme gde su mnogo moćnijim timovima postizali po 4 ili 5 golova, trebalo bi da takav scenario vidimo i na ovom meču, nekoliko golova u mreži Maltežana, još jedan interesantan statistički podatak sa priprema Salzburga, oni su na svakom meču primili najmanje po jedan gol.

PREDLOG za klađenje: 

  • 2&2-5 gola (kvota 1,50)
  • GG (kvota 2,38)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje