subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rijeka – The New Saints(Liga šampiona, 2.kolo kvalifikacija) najava i prognoza!

Kvalifkacija za Ligu šampiona-2.kolo

Rijeka (Hrvatska) – The New Saints (Vels)

Stadion: Rujevica ( 8.274mesta) početak 20:45 časova

Rijeka je posle mnogo godina dominacije Dinama iz Zagreba, uspela da ,,skloni“ ovaj tim sa prvog mesta i osvoji trofej prvaka Hrvatske, može se reći potpuno zasluženo po prikaznoj igri i kvalitetu tima. Oni su ostvarili skor u sezoni 27-7-2 i ostvarili gol razliku 71:23.

Može se reći da snaga ovog tima leži i u kontinuitetu rada trenera, Matijaž Kek, koji je na klupi Rijeke od 2013-te godine, radi odličan posao, toliko da je pre par dana potpisao novi trogodišnji ugovor sa klubom. On forsira formaciju 4-4-2 u kojoj će se najverovatnije suprotstaviti i ekipi TNS-a, gde bekovi izlaze dosta visoko i imaju jako bitnu ulogu u građenju napada svog tima, takođe čitava ekipa igra presing odmah po izgubljenoj lopti što omogućava brz povratak lopte u posed i visok posed lopte tokom mečeva.


Što se tima tiče, on će biti gotovo nepromenjen u odnosu na onaj koji je osvojio šampionski pehar, iako se mora reći da je tim napustio najbolji strelac Franko Andrijašević (28/16) koji je otišao u belgijski Gent. Na golu je i dalje odlični Prskalo (36/0). U defanzivi je rešeno pitanje igrača koji su bili na pozajmicama i sada su postali 100% igrači Rijeka, to su crnogorski reprezentativac Vešović (33/6) koji često igra i na krilnoj poziciji, zatim reprezentativac Makedonije, Risto Ristovski(33/0), te štoper Elez (34/2) koji je otkupljen od Lacija. Zajedno sa Žutom (35/0) formiraju odličnu i uigranu odbranu. Vezni red činiće odličan tandem Maleš (25/1) i Mišić (34/2), dok će im po boku pomagati Bradarić (33/2). Napad će najverovatnije činiti standardni napadački dvojac Gavranović (29/11) i Gorgon (25/12) inače drugi i treći strelac tima. Kao pojačanje doveden je Brazilac iz Slaven Belupa, Heber (32/10/2). Od pojačanja treba istaći dolazak još jednog štopera, Punčeca koji stiče iz Union Berlina.

Za meč sa TNS-om, Kek neće moći da računa na prvo golmana Prskala i napadača Gorgona.

Trener Rijeke, Matijaz Kek je o mecu rekao ,,Utakmica izuzetnog značaja. Drugo pretkolo nosi veliki ulog, tako je raspoloženje među igračima. Ekipa je spremna za dvoboj protiv ekipe koja je daleko od toga da je bezazlena. Jasno je da je Rijeka favorit, ali to treba dokazati na terenu. Očekujem pravu utakmicu u atmosferi koja je strašno poticajna.“


PRETHODNA učešća u evrokupovima: U sezoni 2016/17 Rijeka je ispala u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od turskog predstavnika Basaksehira, iako nisu poraženi u oba meča, 0:0 je bilo u Turskoj, dok je u Hrvatskoj bilo 2:2.


PRIPREMNI PERIOD: Rijeka je odigrala pet mečeva na pripremama u Slovenije, slavila su protiv ekipa rumunske Astre 3:1,ruske Lokomotive iz Moskve 1:0,Rabotničkog 2:0 i Celja u generalnoj probi sa 5:1, dok su sa domaćim Triglavom odigrali 1:1.

Očekivana postava Rijeka: Vargić – Ristovski, Žuta, Elez, Vešović- Mišić, Maleš, Bradarić, Gomelt, Gavranović, Heber




TNS je šestostruki uzastopni šampion Velsa, a inače je osvojio 10 titula u svojoj istoriji, u prošloj sezoni pobgli su 27 bodova drugoplasiranom timu i imali skor 28-1-3 (101:26), dok su na domaćem terenu briljirali 21-1-0 (77:14). Ovaj tim morao je da nastupi u prvom kolu kvalifikacija gde su u dva meča bili bolji od prvaka Gibraltara,ekipe Europa. Poraženi su na domaćem terenu 1:2, da bi u gostima slavili 3:1. Istakao se trostruki strelac Quigley, koji je pokazao da se na njega ekipa može ozbiljno osloniti. Ekipa igra u formaciji 4-2-3-1, a najopasnija je posle prekida i centaršuteva sa krilnih pozicija.


Tim je sastavljen od domaćih igrača, ali ima i puno Engleza, dok su dvojaca najboljih igrača iz Poljske i sa Novog Zelanda. To su vezni fudbaler Cieslewicz (17 utakmica/12 golova) i napdač Greg Draper (31/15), već 5 sezona prvi strelac kluba. Treba istaći i napadača Darlingtona (31/15) i Quigleya, kao i vezne fudbalere Seargenta (16/9),  Edwardsa (27/6).  Najveća prednost ovog tima je uigranost, jer je ekipa u manje više istom sastavu već nekoliko sezona.


PRETHODNA učešća u evrokupovima: 

  • I u sezoni 2015/16 i 2016/17 ekipa TNS je prolazio prvo kolo kvalifikacija, najpre je izbacila Farane, B36, pobedom u oba meča, u gostima 2:1, na domaćem terenu 4:1, da bi potom ispali od Videotona,1:1 u gostima, poraz kući 0:1.
  • Prošle sezone, u prvom kolu su izbacili Tre Pene iz San Marina, dve pobede 2:1 na domaćem i 0:3 na gostovanju. Da bi ispali od Apoela sa Kipra, 0:0 na domaćem terenu i poraz u gostima 0:3.

Očekivna postava TNS-a: Harrison- Spender, Saunders,Rawinson, Pryce- Edwards, Routlidge, Mullan, Brobbel, Cieslewicz – Quigley


Očekuje nas meč gde će se o svemu na terenu pitati tim Rijeke, pokazali su jednu modernu i dopadljivu igru za uslove fudbala u Hrvatskoj, tim nije doživeo značajne promene, mada se mora reći da će se izostanak Andrijaševića osetiti protiv jačih protivnika. U meču protiv TNS-a, tim Rijeke će najverovatnije več u prvom meču rešiti pitanje prolaska u narednu rundu

PREDLOG za klađenje:

  • 1-1&3+( kvota 1,60)
  • Dupla pobeda Rijeke(kvota 1,75)
  • TNS ne postiže pogodak(kvota 1,30)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje