petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Hirurški precizni Hamilton slavio u Brazilu za nastavak drame

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobednik je trke za Veliku nagradu Brazila. Britanac je upisao 101. pobedu u karijeri, a ova trka je bez ikakve sumnje njegova najbolja u sezoni. Hamilton je zbog kazne startovao sa desete pozicije, ali ni to ga nije omelo da potpuno izdominira i zasluženo odnose pobedu. Drugi je bio Hamiltonov ljuti rival Maks Ferštapen, dok je treći bio Valteri Botas.

Hamilton je trku počeo sa 10. pozicije, a već posle prvog kruga je popravio plasman za četiri mesta. Vrlo brzo se našao u borbi za Ferstapenom, koji je na startu pretekao Valterija Botasa i probio se na vodeću poziciju.

Pokušavao je na sve moguće načine Hamilton da prestigne Ferštapena i to mu je pošlo za rukom u 59. krugu. Čini se da je Mercedes odradio bolji strateški potez, jer je u finišu trke Hamilton imao svežije gume, što je bio ključ.

Da se bitke između Mercedesa i Red Bula vode na svim frontovima pokazuje i to da je drugi vozač Red Bula Serhio Peres „ukrao“ bod Hamiltonu, jer je u samom finišu trke odvezao najbrži krug.

Pomenuti Peres je završio na četvrtom mestu, ispred dvojca iz Ferarija Šarla Leklera i Karlosa Sainsa. Prvih deset kompletirali su Pjer Gasli (Alfa Tauri), Sebastijan Okon (Alpina), Fernando Alonso (Alpina) i Lando Noris (Meklaren).

U generalnom plasmanu tri trke pre kraja sezone vodi Ferštapen sa 332,5 bodova, a prati ga Hamilton sa 14 bodova manje.

Šampionat u Formuli 1 se nastavlja 21. novembra kada je na programu trka za Veliku nagradu Katara.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.motorsport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje