nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Horhe Martin za istorijsku pobedu Pramaka

Vozač Pramaka Horhe Martin pobednik je trke za Veliku nagradu Štajarske. Mladi Španac je na popularnom „Reb Bull ringu“ došao do prve pobede u kraljveskoj klasi. Ova pobeda za Martina je istorijska pobeda ne samo za njega, nego i za njegov tim, jer je prva u istoriji Moto GP-ja. Na drugom mestu našao se Đoan Mir iz Suzukija, a poslednji stepenik na pobedničkom postolju zauzeo je Fabio Kvartararo iz Jamahe.

Trka u Austriji kao i uvek sa sobom donosi veliku dramu, a izuzetak nije bila ni ova. Već posle dva ovdežena kruga došlo je do ružnog incidenta u kojem su učestvovali Dani Pedrosa i Lorenco Savadori. Kontakt je bio vema nezgodan i doveo je do toga da se oba motora zapale. Direkcija trke nije imala drugog izbora osim da istakne crvenu zastavicu, te je trka imala novi start.

Novu šansu ovoga puta Martin je znao da iskoristi. Iako je Džek Miler imao najbolja start, njegova prednost nije dugo potrajala. Horhe Martin, a potom i Đoan Mir su izbili u prvi plan i svojim ubitačnim tempom izbili na čelo. Pratili su ih Kvartararo i Miler, no bilo je jasno da oni to ne mogu da isprate do samog kraja trke.

Kako je trka odmicala Martin je bivao sve bolji. Nije da nijednog momenta spustio ritam, a Đoan Mir je na kraju shvatio da ne može ništa i brže bolje sačuvao drugo mesto. U borbi za treće mesto kao pobednik izašao je Kvartararo, jer je MIler napravio grešku i završio van staze.

U generalnom plasmanu vodi Kvartararo sa 172 boda, a prate ga Zarko sa 132 i Mir sa 121.

Naredna trka Moto GP šampionata je na programu sledećeg vikenda na istom mestu kada se vozi trka za Veliku nagradu Austrije.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje