nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Hrvat u formi, Čilić u drugom uzastopnom finalu

Hrvatski teniser Marin Čilić izgleda vraća staru formu. Čilić je nakon finala u Moskvi uspeo da se plasira i u finale Sankt Peterburga, nakon što je savladao Holanđanina Botika Van de Zandšulpa. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:3 6:3.

Fantastična predstava Čilića u svim segmentima igre. Na svoje servis gemove je bio nedodirljiv. Posebno se isticao prvi servis, jer je osvojio 27/31 poen posle prvog servisa. Botik nije imao ni promil šanse i mnogo više se igralo na njegov servis. Čilić je konsantno vršio pritisak i to mu se isplatilo, jer je brejk napravio u šestom gemu. Na kraju se ispostavilo da je taj brejk bio dovolan za osvajanje prvog seta.

U međuvremenu, kod Botika se pojavio problem sa povredom. Holanđanin je dobio pomoć fizioterapeuta i nije mu palo na pamet da preda meč. Ipak, videlo se da je iznuren i da nema dovoljno energije za preokret. Čilić je i te kako toga bio svestan i sa dva brejka je rutinski priveo meč kraju.

Za titulu u Sankt Peterburgu Čilić će igrati protiv Amerikanca Tejlora Frica koji je nešto ranije savladao Jana Lenarda Štrufa.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje