subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Fantastičan preokret Tiafoa za finale Beča

Američki teniser Frensis Tiafo drugi je finalista ATP turnira u Beču. Tiafo je posle nestvarnog preokreta izbacio Italijana Janika Sinera rezultatom 2:1, po setovima 3:6 7:5 6:2.

Naporna je nedelja za Frensisom Tiafoom, ali on sve to stojički podnosi. Naime, mladi Amerikanac je uspeo kroz kvalifikacije da se domogne glavnog žreba i kasnije ode u veliko finale.

Posle prvog odigranog seta niko na svetu, pa ni on sam nije verovao da je takav scenario moguć. Siner je lako, sa dva brejka osvojio prvi set i fenomenalno krenuo u drugom. Rani brejk je činilo se prelomio sve oko pitanja pobednika, a onda je usledio šok.

Pri rezultatu 5:4 Siner je izgubio servis bez osvojenog poena. Publika u Beču je bila apsolutno na strani Tiafoa koji je zaigrao kao u transu. Maksimalno je iskoristio pad u igri protivnika i sa još jednim brejkom preokrenuo set u svoju korist.

U trećem setu bilo je evidentno da je Tiafo bolji igrač. Siner je srljao iz greške u grešku, servis ga nije služio, a Tiafo sa druge strane je leteo po terenu. Na kraju, Amerikanac je uspeo da napravi dva brejka i dođe do velikog preokreta.

U velikom finalu Tiafo će igrati protiv Nemca Aleksandera Zvereva koji je nešto ranije savladao Španca Karlosa Alkaraza.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje