petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

I Aleksandra Krunić poražena u finalu

Srpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu u Budimpešti. Krunićeva je u velikom finalu poražena od Amerikanke Bernarde Pere rezultatom 2:0, po setovima 6:3 6:3.

wta on Twitter: „From qualifying to winning the title 🏆 🇺🇸 @bernarda_pera claims the Hungarian Grand Prix title, defeating Krunic 6-3, 6-3! #WTABudapest https://t.co/qzX8sbiT7q“ / Twitter

U najmanju ruku razočaravajuća partija Krunićeve, posebno ako se uzme uz obzir tenis koji je pružila tokom cele nedelje na putu ka finalu. Danas je bila nadigrana u svakom segmentu igre, a posebno se ističe jačina udaraca koji su bili na strani Pere.

Jako loše je ušla Krunićeva u meč. Pera je osvojila uvodnih osam poena i povela sa 2:0. Ipak, kako je meč odmicao Krunićeva je bivala sve bolje. Počela je mnogo bolje da riternira, da pomera protivnicu i to je dalo rezultata. U dva navrata je Krunićeva imala višestruke brejk lopte, a najbolnija je bila ona pri rezultatu 5:3 za Peru kada je čist zicer promašila i time poklonila set protivnici.

Razočarana epilogom prvog seta Krunićeva je stegnuto krenula u drugi set. Pera je imala četiri brejk lopte u prvom gemu koje nije iskoristila. Ipak, ni to nije uspelo da probudi Krunićevu. Sve vreme je srpska teniserka bila u podređenom položaju. Egal u drugom setu trajao je do sredin seta. Pera je uspela da napravi tri brejka i uz jedan pretrpljeni relativno lako privede meč kraju.

Titula u Budimpšeti je prva za Peru u karijeri.


Fotografija je preuzeta sa: https://lastwordonsports.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje