petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Lejton Hjuit u kući slavnih

Australijski teniser i bivši broj jedan na ATP listi, Lejton Hjuit uveden je u Kuću slavnih u Njuportu.

Jedan od omiljenih tenisera pre dolaska Federara, Nadala i Đokovića dočekao je tu čast da bude deo Kuće slavnih, a on je 34. teniser iz Australije koji je imao tu privilegiju.

Najveći uspesi Lejtona Hjuita su grend slem titule na US Openu i Vimbldonu. Us Open je osvojio 2001. godine, a Vimbldon godiu dana kasnije. U domovini na Australijan openu najviše je dogurao 2005. godine kada je poražen u finalu. Dva puta je osvajao završni masters 2001. i 2002. a među velikim titulama ima i dva Dejvis kupa.

Hjuit je u dva navrata bio i prvi teniser sveta. Konkretno, 2001. godine postao je najmlađi igrač koji je postao prvi teniser sveta. U oba mandata na prvom mestu se zadržao 80 nedelja.

Povodom ulaska u Kuću slavnih Hjuit se oglasio porukom:

– „Srećan sam što sam imao prilike da igram sa različitim generacijama, što sam imao prilike da budem na terenu sa herojima na koje sam se ugledao poput Pita Samprasa ili Andrea Agasija, a onda i da se takmičim sa najvećim igračima koje je ovaj sport ikada video Rodžerom Federerom, Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem“ – rekao je Hjuit.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje