nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Prvenac Serundola u Baštadu

Argentinski teniser Francisko Serundolo pramtiće današnji dan ceo život. Serundolo je danas osvojio svoju prvu ATP titulu na turniru u Baštadu nakon što je savladao sunarodnika Sebastijana Baeza rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:4) 6:2.

ATP Tour on Twitter: „The moment when @FranCerundolo won his first tour-level title! 🙌 @NordeaOpen | #NordeaOpen https://t.co/TtMJoWo5FR“ / Twitter

U jednom izjednačenom meču Serundolo je pronašao put do pobede. Bio je hrabriji u bitnim poenima i to mu se na kraju isplatilo.

Na startu meča bilo je nervoze sa obe strane, očekivano jer jer ulog bio veliki. Baez je prvi napravio brejk, ali Serundolo je momentalno uzvratio. Meč je potom ušao u neku mirniju fazu. Jedan od bitnijih gemova bio je sedmi u kojem je Baez spasio čak četiri brejk lopte. U slučnoj situaciji našao se i Serundulo u 11. gemu kada je on spasio šest brejk lopti koje su se mogle smatrati i set loptama. Na kraju, prvi set je rešen u taj brejku koji Serundolo dobija rezultatom 7:4.

Ključan je bio taj brejk prvog seta za ovaj meč. Čini se da je Baez dao sve i nije uspeo da se oporavi od onih šest brejk lopti koje nije iskoristio. Njegova igra je znatno pala, a sa druge strane Serundolo je bio pun samopouzdanja. Snage nisu bile u egalu, a može se reći da je Serundolo potpuno nadjačao protivnika. Uspeo je da napravi dva brejka u drugom setu i lako privede meč kraju.


Fotografija je preuzeta sa: https://cypnoticias.com

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje