subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

I Srbiju i Hrvatsku čeka napredak na FIFA rang listi

Srbija je tokom reprezentativne pauze prvo u prijateljskoj utakmici savladala Katar 4:0 i zaradila skoro 5 bodova, a potom velikom pobedom u Lisabonu nad Portugalijom 1:2 izborila plasman na Mundijal, ali i nešto više od 15 bodova. Sa novih 20 bodova Srbija će sa 25. skočiti na 23. mesto FIFA rang liste.

Biće pozicionirana između Perua i Čilea, sa samo 14 boda manje od Senegala koji je na 20. mestu. Možda 20. mesto treba da bude cilj Srbije, pošto će 17. Urugvaj (trenutno ni na mestu koje vodi u baraž kada su kvalifikacije na tlu Južne Amerike u pitanju), 18. Švedska i 19. Vels (koje čeka evropski baraž u martu), imati pakleni put do plasmana u Katar, a ni 16. Kolumbija još nije osigurala neko od prva četiri mesta u Južnoj Americi koja direktno vode na Mundijal. To Srbiji sve daje nadu da može biti u drugom šeširu, iako je treći šešir daleko realniji.

Hrvatskoj se po predikciji nove liste smeši drugi šešir koji bez kalkulacija garantuje 15. mesto na FIFA rang listi. Hrvatska koja je zaradila novih 11 bodova, pa će sa 18. mesta skočio na željeno 15. mesto.


Slika preuzeta sa sajta: https://www.reprezentacija.rs/dusan-tadic

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje