sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Ide li Del Potro u još jedno finale?

Danas su na rasporedu polufinalni mečevi muškog dela turnira u Majamiju. U prvom polufinalnom meču sastaće se Argentinac Huan Martin Del Potro i domaći igrač Džon Izner.

Čini se kao da su kladionice oprezne kada je ovaj meč u pitanju. Ako se gledaju prethodne partije Del Potra, kvota na njegovu pobedu bi morala biti 1,45-1,50 , ali oni su postavili čak 1,60.
Generalno gledano Del Potro jeste bolji igrač, i treba da bude favorit, a da li će danas pobediti ostaje nam da vidimo.

Šta reći od Del Potru kad se već sve zna? Iako je ovo tek početak sezone nema sumnje da će ovo Del Potru biti najbolja sezona u karijeri. Osvojio je Akapulko i Indijan Wels, a igrao je još i finale Ouklenda u kom je poražen od Aguta. Igra sa mnogo samopouzdanja, odlično dozira snagu što mu je ranije bio veliki problem. Ranije nikako nije mogao da spoji dva turnira za redom da odigra na visokom niovu, a evo ove sezone osvojio je dva turnira u nizu i sigurno ima ambicije da osvoji i treći.

Što se Džona Iznera tiče kada dođu turniri u Americi on se prosto „povampiri“. Najbolje rezultate u karijeri Izner je ostvario u domovini, a to potvrđuje i činjenica koja kaže da je svih 12 titula koliko je do sad osvojio osvojio ih je u Americi.
Ovde u Majamiju najviše je dogurao do polufinala 2015. godine kada je po njega bio koban Novak Đoković.

Kada je ovaj meč u pitanju zaista je teško predvideti pobednika meča. Del Potro je mnogo snage potrošio u prethodnom meču protiv Raonića, a tu je i taj famozni niz od 15 pobeda koji sigurno uzima danak. Trener Miloša Raonića Goran Ivanišević optužio je Argentinca da se folira i namerno ponaša kao da je povređen. Mi smo mišljenja da tu ima svega po malo, ali ako je neko propatio zbog povreda onda je to svakako Del Potro. Tako da i najmanji bol kod njega može da bude problem.

Ovo će biti meč bez mnogo ritma. Apsotluno smo ubeđeni da razmena gotovo neće ni biti, jer će servis raditi pola posla i za jednog i za drugog. Izner tokom celog turnira servira neverovatno dobro, a to potvrđuje i statistika koja kaže da je Izner izgubio servis samo tri puta i to u uvodna dva kola. Pored ovoga treba istaći da je Izner do sada na turniru odservirao 48 aseva na ova četiri meča, a to je verovali, ili ne 12 čistih gemova samo na asove. Kada Izner tako servira on može da pobedi svakog u to nema sumnje.

Mi smo mišljenja da će Delpo usled nedostatka snage koji je očigledan ipak da se fokusira na svoj servis. Da bi Izner napravio brejk Del Potro mora da uđe u veliku seriju grešaka, a to će se teško desiti, jer je Del Potro u odličnoj formi. Sa druge strane kada servirate kao Izner ni jednom igraču na svetu nije lako da vraća te servise pa tako neće biti lako ni Del Potru. Verujemo da će on čekati te neke crne minute Iznera kada ga ne bude išao servis i da ga tad napadne.
Ako do toga ne dođe produženi setovi kao i taj brejkovi gotovo da su neminovni.

Predlog: Prvi set više od 10,5 gemova 1,80

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje