petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Inzaghi: Liverpul je favorit, ali svi mečevi počinju od 0:0

Trener Intera – Simone Inzaghi bio je izuzetno respektabilan prema Liverpoolu pred sutrašnji okršaj dva tima u Ligi šampiona. On je priznao da su Crveni favoriti u tom slučaju, ali je naglasio da je i njegov tim ambiciozan da pobedi.

Mislim da su engleski klubovi veoma jaki. Svi osim Chelsea su osvojili svoje grupe. Liverpool je među najboljim klubovima u Evropi, ali naši momci zaslužuju da igraju u ovakvim mečevima. Dugi niz godina nismo učestvovali u eliminacijama i iako će nam biti dosta teško, trudićemo se da idemo napred. Na papiru, Liverpool je favorit, ali mečevi moraju da se igraju. Zamoliću svoje igrače da izađu na teren i igraju bistre misli, pokazujući naše ideje. Odlučnost će napraviti razliku. Svi napadači imaju jednake šanse da budu starteri, jedan od njih će ući kao rezerva. Igrali smo dosta utakmica u poslednje vreme. Ostala su nam dva treninga i sutra ću doneti konačnu odluku. Uvek se trudim da radim rotacije, teško se oporaviti kada igraš na svaka tri dana.

Nisam zadovoljan rezultatima protiv Milana (1:2) i Napolija (1:1), nisam ih očekivao. Ali mislim da smo odigrali dve jake utakmice protiv dve ekipe koje su, zajedno sa Juventusom kandidati za titulu. U subotu smo odigrali dobar meč protiv jakog tima Napolija. Mislim da smo odradili dobro prvo poluvreme. Rani penal nam nije pomogao, ali smo ostali u meču i pokazali drugačije ponašanje u drugom poluvremenu, pokušavajući da dobijemo meč. Drugo poluvreme mi daje samopouzdanje pred sutrašnju utakmicu.

Prvi korak je bio plasman u osminu finala turnira. Očekuje nas vrhunski klub sa jakim igračima, ali svi mečevi počinju od 0:0.  U nekim mečevima morate voditi računa o svakom detalju. Gledali smo susrete Liverpoola sa Milanom , kao i njihove najnovije. Imaju duboku postavu sa neverovatnim trenerom. Intenzivne su, tako da sve vreme moramo da idemo dobro, i kada kontrolišemo loptu i kada se branimo. Liverpool može biti smrtonosan u kontranapadima. Njihova leđa su skoro kao dva defanzivna plejmejkera, tako da mogu da nam prave probleme bilo gde na terenu“, rekao je Inzaghi na današnjoj konferenciji za novinare.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje