ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Ipak je podneo ostavku!

Iako je prvično trebao da ostane predsednik Barselone i u narednim mesecima – Đosep Marija Bartomeu je večeras ipak podneo ostavku sa ove funkcije.

Pored njega, zvaničke ostavke su uručili i ostali čelnici španskog velikana.

„Pred vama sam kako bih vam saopštio svoju odluku da podnosim ostavku na mesto predsednika kluba, a zajedno sa mnom odlazio i ceo Bord direktora. Iskreno, smatram da nije bilo potrebe da ranije podnosimo ostavke, s obzirom da su izbori bili zakazani za mart. Nismo želeli da bežimo, uprkos pritiscima s kojima smo se suočavali. Klub kakav je Barselona zaslužuje normalnu tranziciju. Vodili smo klub kroz najteža i najizazovnija vremena. Ostali smo institucija koja zagovara pravo na slobodu izražavavanja. Moja ideja od prvog dana je bila da Barselonu učinim najboljim klubom na svetu. Verujem da smo postigli taj cilj“, rekao je između ostalog Bartomeu.

Đosep Marija Bartomeu je na mesto prvog čoveka Barselone postavljen tokom 2014. godine i tokom njegovom mandata klub je uspeo da osvoji – po četiri titule u prvenstvu Španije i nacionalnom Kupu, kao i trofeji u Ligi Šampiona, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Nema sumnje da će ova vest obradovati sve navijače Barselone koji su nedavno skupili oko 20.000 potpisa za njegovu smenu, jer klub ima velikih problema kako na terenu, tako i van njega.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje