subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Samo jednom je ispao u prvom kolu

Masters u Indijan Welsu je uveliko počeo, a večeras će na teren i muškarci. Mečeva ima mnogo i baš zbog toga treba biti obazriv kada je odabir tipova u pitanju. Nama je za oko zapao meč u kom će se sastati Fernando Verdasko i Gvido Pelja.

Ako neko voli da igra  u Indijan Welsu onda je to svakako Fernando Verdasko. Naime, on je od 2004. godine pa sve do danas svaki put došao u Indijan Wels. Samo jednom je ispao u prvom kolu i to na svom prvom nastupu davne 2004. godine kada se probijao na ATP listi. Po njega je tada bio koban Nikolas Eskuda, a Verdasko je do glavnog žreba došao kroz kvalifikacije. Od tad pa na ovamo Veradsko nikada nije ispao u prvom kolu, a ta tradicija traje evo već trinaest godina.

U prethodne tri sezone stizao je do trećeg kola i bez obzira ko mu bude rival u sledećem kolu (pod uslovom da prođe naravno) neće mu biti lako.

Uslovi koji vladaju ovde u Indijan Welsu mu apsolutno odgovaraju. Iako je beton, ovaj beton nije toliko brz kao onaj u Melburnu, čak šta više spada u najsporije što je i logično, jer nakon ovih mastersa kreće sezone šljake. Ono što je specifično za ovu podlogu jeste da loptica ima visok odskok nakon udarca o podlogu što igračima koji forsiraju top spin udarce izuzetno pogoduje. Verdasko spada u te igrače, a njegov forhend je inače poznat kao verodostojna kopija forhenda Rafaela Nadala koji udara lopticu sa najviše spina.

Što se Gvida Pelje tiče jedan skroman igrač koji svoju sreću traži na turnirima koji se igraju na šljaci. Tokom ove južnoameričke sezone nije se baš proslavio. U Buenos Ajresu je stigao do četvrtfinala, u Riju ispao od laki luzera Elijasa u prvom kolu, a ništa bolji nije bio ni u Sao Paolu gde je ispao u drugom kolu od Nikolasa Jarija. Jako skromno za njega, a ovi rezultat su jasan pokazatelj da je daleko od neke bajne forme.

U karijeri koja traje od 2005. godine on je odigrao svega 118 mečeva na otvorenom betonu. Skor mu je 62 pobede i 56 poraza što je složićete se jako malo. Koliko više preferira šljaku pokazuje podatak koji kaže da je u karijeri odigrao 538 mečeva na šljaci što je četiri puta više nego na betonu.

Njegovi nastupi u Indijan Welsu i nisu tako loši kada se uzme u obzir da je igrao svega nekoliko puta. Prošle sezone je stigao do drugog kola gde je naleteo na Nadala, a godinu pre i do trećeg kola. Ipak, to ne treba da zavarava, jer je imao dosta sreće sa žrebom. Naletao je  na „šljakaše“ Kuevasa, Edmunda koje je pobedio nakon velike borbe u tri seta.

U njihovom jedinom jedinom duelu slavio je Pelja i to baš ove godine u Buenos Ajresu. Ipak, to je bila šljaka, a ovo je beton. Verdasko iako je Španac, on ume da odigra jako dobro na betonu, a s obzirom na njegove rezultate ovde i lošu formu Pelje ovde je svakako favorit.

Predlog: Pobeda Veradska 1,60

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje