sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Izneru titula u Majamiju i povratak u top 10 društvo

Američki teniser Džon Izner osvojio je masters u Majamiju. On je u finalu bio bolji od Nemačkog tenisera Aleksandra Zvereva rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (4:7) 6:4 6:4.

Meč je u potpunosti opravdao epitet finala. Nije bilo nekih dugačkih razmena i poena, ali ovaj meč nam je doneo dosta neizvesnosti i nadmudrivanja u kom se bolje snašao Izner.

Amerikanac je tokom celog meča pritiskao servis Zvereva. To potvrđuje i statistika koja kaže da je Izner imao 12 brejk lopti od kojih je iskoristio svega dve. Izner je imao jasan plan, napadao iz svih oružja drugi servis Zvereva i to se na kraju isplatilo. Sa druge strane Zverev je izgledao stegnuto, bez nekog jasnog plana igre i protiv sjajnog Iznera nije imao šanse.
Izner je tokom cele nedelje sjajno servirao, a u ovom meču je odservirao 18 asova, a ako se računa ceo turnir ukupno je odservirao 79 asova na 6 mečeva što su neverovatne brojke.
Jednostavno protiv ovakvog Iznera Zverev nije ništa mogao i Amerikanac je sasvim zasluženo pobedio.

Pored toga što je Izner osvojio prvi masters u karijeri, ovom titulom Izner je sebi obezbedio povratak u top 10 društvo posle dugo vremena. On će od ponedeljka biti 9. igrač na svetu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje