utorak, 07. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

„Jarčevi“ protiv „Milionera“

Svojom utakmicom, ekipe Kelna i Borusije Dortmund otvoriće 21. prvenstveno kolo prvog ranga nemačkog fudbala „Bundesliga“.

KELN se uoči ovog kola nalazi na poslednjem mestu na tabeli (koje direktno vodi u niži rang takmičenja) sa svega 13 osvojenih bodova, uz 15 datih i 34 primljenih pogodaka. Popularni „Jarčevi“ su najgori tim u celoj ligi kada je efikasnost u pitanju, dok slabiju odbranu od njih imaju trenutno ekipe, Majnca i Frajburga, tako da ne treba da čudi što je ovaj tim na samom dnu na prvenstvenoj lestvici. Kada je reč o utakmicama na svom terenu i tu ekipa Kelna ubedljivo najslabija, jer su osvojili svega 8 bodova pred svojim fanovima na 10 odigranih utakmica sa negativnom gol razlikom 9:17. Ipak, pozitivna stvar je ta da nisu pretrpeli poraz na poslednjih četiri ligaških susreta, što je ohrabravajuće za ovaj tim koji se bori za opstanak. Na ovom susretu biće oslabljeni neigranjem velikog broja igrača: M.Hoger, L.Klunter, L.Bittencourt, N.Nartey, J.Quieros, M.Risse, J.Cordoba, T.Handwerker.

BORUSIJA DORTMUND trenutno zauzima tek šestu poziciju (koja vodi u kvalifikacije za Ligu Šampiona) sa do sada 31. sakupljenim bodom. „Milioneri“ su postigli 42 pogodaka u dosadašnjem delu šampionata (te su drugi najefikasniji tim u „Bundesliga“), a primili su 27 golova. Tokom januarskog transfer roka ostali su bez najboljeg strelca ekipe, Pjer-Emerik Obamejanga (13 golova, 3 asistencija) koji je prešao u redove Arsenala, ali je kao njegova zamena stigao na pozajmicu belgijski napadač iz Čelzija, Miču Bačuaji. Jedni su od najboljih gostujućih timova u prvenstvu, sa 16 osvojenih bodova na 10 gostovanja, uz pozitivnu gol razliku 17:11. U mini-seriji su od tri uzastopna remija, nakon kojih su „skliznuli“ sa mesta koje vode u Ligu Šampiona. Gosti neće moći da računaju na: E.Durm, M.Philipp, A.Yarmolenko, R.Guerreiro, M.Schmelzer.

Predlog za tipovanje:

Nema dvojbe da su gosti daleko kvalitetniji tim od svog predstojećeg rivala, ali česti „kiksevi“ BVB-a ove sezone i dobra forma u kojoj se Keln nalazi u poslednjih nekoliko utakmica, navode nas da se odlučimo za „sigurniju“ varijantu za tipovanje na ovom susretu, odnosno pokušaćemo sa duplom šansom na „Milionere“, uz minimalno dva postignuta pogotka na celom meču.

„X2&2+“ – @1.50

Utakmica se igra u petak sa početkom od 20:30.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje