ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Jedan od najboljih igrača Rostova prešao u redove Zenita!

Jedan od najboljih igrača Rostova tokom prethodne sezone, centralni vezista Kristijan Noboa, postao je prvo pojačanje novopridošlog glavnog trenera Zenita, Roberta Manćinija. 32-godišnji Ekvadorac će dres ekipe iz Sankt Peterburga nositi do leta 2020. godine, a ugovor je potpisao u ulozi slobodnog agenta.

Noboa je u Rostov stigao tokom leta 2015. godine iz grčkog PAOK-a, a do danas je uspeo da ostvari čak 64 nastupa, uz 11 golova i 8 asistencija. Tokom minule sezone ostvario je čak 40 nastupa, a postigao je 7 golova i 5 asistenija. Pored toga što je bio najstandardniji igrač Rostova u sezoni 2016-17, bio je i jedan od najzaslužnijih za dolazak do istorijske grupne faze Lige Šampiona i 1/8 finala Lige Evrope. Tokom grupne faze LŠ u pobedi Rostova nad minhenskim Bajernom (3:2) Noboa je postigao 1 gol i bio možda i najbolji igrač ruske ekipe u tom trenutku.

Karijeru je započeo 2004. godine u ekvadorskom Emeleku, a do danas je nosio dresove Rubina iz Kazanja, Dinama iz Moskve, grčkog PAOK-a iz Soluna i na kraju Rostova. Od marta 2009. godine aktivan je član reprezenetacije Ekvadora, a do danas je ostvario 75 nastupa, 4 postignuta gola i 9 asistencija.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje