subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Jelena Oštapenko – Anet Kontavajet – Najava finala u Istbornu

Od 13:35 za veliku titulu na WTA turniru u Istbornu igraće Letonka Jelena Oštapenko i Estonka Anet Kontavejt. Dakle, imamo jedan baltički derbi u kojem je favorit Jelena Oštapenko, čija se pobeda plaća kvotom 1,60, dok je margina za gemove postavljena na 20,5.

Bez ikakve sumnje ove dve teniserke su pokazale najviše na turniru, i zasluženo su u finalu. Oštapenko je juče imala malo i sreće, jer je Ribakina zaradila povredu, te je odigrala polurovita ceo drugi set. No, od te pobede ništa joj se ne sme oduzeti, jer je i tokom prvog seta bila dosta bolja igračica.
Pre toga, Letonka je redom pobeđivala Pavljučenkovu, Žaber i Kasatkinu. Generalno gledano dobar nivo tenisa i ako se uzmu u obzir njene oscilacije tokom mečeva, ona možže biti prezadovoljna.

Kontavejt sa druge strane slično kao i Oštapenko. I ona je imala sreće da joj se protivnica povredi. Italijanka Kamila Đorđi je predala meč pri rezultatu 5:4, a pre toga Kontavejt je pobeđivala Kuznjecovu, Andresku i Golubić. Ovako na prvi pogled čini se da su to jača imena i manje više sve je dobila rutinski.

Finale kao finale donosi određenu dozu pritiska, te kvote ne treba gledati. Naravno, Oštapenko jeste favorit, ali ovo je ženski tenis i u jednom finalu je sve moguće. Oštapenko u finalima WTA turnira ima skor 4:4, a zanimljiva činjenica je da je set gubila na 7/8 mečeva. Sa druge strane, Kontavejt dosta lošiji skor. Ona je odigrala šest finala na WTA turnirima i zabeležila samo jednu pobedu.

Velika je stvar otići na Vimbldon sa titulom. To daje određenu dozu samopouzdanja bez ikakve sumnje. Mi očekujemo veliku borbu do poslednjeg poena. Kao i svaki put Oštapenko neće odigrati meč kontinuitetu od početka do kraja i mi tu vidimo našu šansu. Ukoliko se nastavi ovaj trend sa gubljenjem setova u finalu, over ne bi trebao da izostane.

Predlog za klađenje: Više od 20,5 gemova 1,67

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje