sreda, 01. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Još jedno čudo u Kaliforniji, Fric spasio dve meč lopte i izbacio Zvereva

Američki teniser Tejlor Fric napravio je jedno od većih iznenađenja na ovogodišnjem Indijan Velsu. On je posle velike borbe i spasavanja dve meč lopte pobedio Nemca Aleksandera Zvereva rezultatom 2:1, po setovima 6:4 3:6 7:6 (7:3, što mu je donelo plasman u polufinale.

Publika u kalifornijskoj pustinji je imala u čemu da uživa. Obojica su u meč ušli nervozno, što potvrđuje razmena brejkova u ranoj fazi meča. Ključni brejk u prvom setu pravi Zverev u sedmom gemu koji mu donosi set.

Drugi set donosi odgovr Frica. Ovog puta mladi Amerikanac u četvrtom gemu dolazi do brejka i relativno rutinski privodi set kraju. U tim momentima servis ga je služio odlično, i Zverev tu nije mogao ništa da napravi.

Rafalna paljba između Zvereva i Frica je nastavljena u odlučujućem setu. Servisi, forhendi sve je prštalo na obe strane. Prvi udarac zadaje Zverev, brejkom u drugom gemu.
Imao je Zverev nešto kasnije još jednu brejk loptu, ujedno i meč. Međutim, nije je iskoristio, baš kao ni gem, u kojem je servirao za meč, kada je takođe imao meč loptu.

Kasnije u taj brejku Fric je bio dosta bolji igrač koji je u naletu. Veoma brzo je poveo sa 3:0, što je potpuno uništilo Zverea i samo mu je preostalo da odservira do kraja, što je uradio bez problema.

Plasman u polufinale Indijan Velsa je najveći uspeh za Frica u karijeri, a za veliko finale igraće protiv Gruzijca Nikoloza Basilašvilija. Drugi polufinalni par čine Kameron Nori i Grigor Dimitrov.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.tennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje