utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Južna Koreja (1.kolo – petak) – Jeonbuk – Suwon Bluewings

Pored tekstualne najave, možete poslušati i pogledati najavu meča na našem youtube kanalu na link u https://youtu.be/za_4QIQJBJQ

U petak 8.maja počinje prvenstvo Južne Koreje koje će se igrati bez publike, mi ćemo pokušati da vam predstavimo ove timove i da damo naš predlog za klađenje. Meč počinje u petak od 12 časova!

Jeonbuk je aktuelni šampion Južne Koreje i tim koji je prošle godine, regularni deo sezone završio sa 19 pobeda, 11 remija i samo 3 poraza uz gol razliku 64:30. Potom su imali plej of deo gde su ostvarili 3 pobede i 2 remija i osvojili titulu. Na svom stadionu ostvarili su 10 pobeda, 5 remija, ali i 2 poraza (31:14). Oni su tri sezone zaredom uzimali titule i sada će napadati četvrti trofej u nizu.

U odnosu na prošlu sezonu na odsluženje vojnog roka, u tim Sangju Sangmu otišao je prošle godine jedan od najboljih igrača tima, drugi strelac i prvi asistent tima Moon Seon Min (32/10/10), prvi strelac i drugi asistent tima Rikardo Lopez (36/11/7) prešao je u kineski Šangaj SIPG. Međutim oni su se pojačali proverenim igračima, poput napadača Lars Valdwijka, od koga mnogi očekuju punu, iskusni Oh Bun Suk pojačao je odbranu, kao i najbolji defanzivac današnjeg rivala Suwona – Ku Ja-Ryoung, stigao je i nekadašnji Em Vi Pi lige i jedan od najboljih veznih igrača Koreje – Kim Bo Kyung, koji je sa ovim timom 2016-te osvojio Ligu šampiona Azije, a stigao je i veznjak, Japanac – Takahiro Kunimoto.

Pred epidemiju kovid19, odirali su dva meča u Ligi šampiona, poraženi su od japanske Jokohame 1:2, dok su sa Sidnejom odigrali 2:2.


Što se tiče ekipe Suwon Bluewings, oni su zauzeli tek 8.mesto u ligi sa 10 pobeda, 10 remija i 13 poraza uz gol razliku 38:14, dok su u plej autu imali 2 pobede, 2 remija i 1 poraz. U gostima su imali 6 pobeda, 4 remija i 6 poraza uz gol razliku 23:21. Prošlu sezonu obeležio je australijanac A. Taggart koji je sa 16 golova bio prvi strelac lige što u ovom timu nije bilo nimalo lako, on je tu i ove sezone i biće pretnja za sve golmane lige. Osvojili su Kup i tako se plasirali u Azijsku Ligu šampiona.

A.Taggart

Što se tiče promena u timu, spomenuli smo defanzivca Ku Ja-Ryoung koji je po mnogima bio ključni igrač odbrane bez koga bi rezultat bio još lošiji, 20-godišnji napadač Jeon Se-jin (20 mečeva) otišao je na odsluženje vojnog roka. Kao pojačanja stigli su defanzivac iz Kanade – Henry, potom jako dobar bosanskohercegovački igrač iz Željezničara – Krpića, koji je prošle sezone na 18 mečeva u ovoj ligi postigao 12 golova što je jako dobar učenika, a mnogi su ga videli kao najboljeg igrača ovog tima, u tim je stigao i iskusni napadač Kim Min-woo.

Oni su pred pauzu doživeli poraz od japanskog Kobea 0:1, kao i poprilično blamirajući poraz od malezijskog Johora 1:2.


Ekipa Jeonbuka sigurno je iskoristila ovaj period prinudnog odmora da se uigra i sigurno će i ove sezone napasti titulu i najviši plasman u ligi, što se tiče Suwona oni su tim koji početkom u Ligi šampiona sigurno ne mogu da budu zadovoljni, a svakako će osim napadača Taggart-a biti potrebno da još neko odigra kvalitetnu sezonu, ono što će im nedostajati je podrška vernih i bučnih navijača koje ima ovaj tim, a da nje ima sigurno bi mogli do boljeg plasmana nego prošle godine. Po nama će Jeonbuk iskoristiti kvalitet tima i slaviti u ovom meču po kvoti 1,75!

Kraj – 1:0

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje