petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Karabag – Šerif (Kvalifikacije za Ligu šampiona)- najava!

KVALIFIKACIJE za LIGU ŠAMPIONA 3.kolo

KARABAG (AZERBEJDŽAN) – ŠERIF (MOLDAVIJA)

STADION:Tofik Brahramov“ u Bakuu(31.200) POČETAK MEČA: 19:00

SUDIJA: Sergei Tsinkevič (Belorusija)

Karabag, šampion Azerbejdžana  je tokom prethodne sezone zauzeo 1. poziciju u azerbejdžanskom prvenstvu i tako po četvrti put u nizu postao šampion svoje države. Uz to su osvojili i Nacionalni Kup. U prethodnom drugom kolu kvalifikacija bili su bolji od gruzijske Samtredie ukupnim rezultatom 6:0 (pobeda na domaćem terenu 5:0, na gostovanju 0:1). Iako nisu stvorili puno šansi, u prvom meču su gotovo svaku iskoristili, a istakao se napadač iz Južnoafričke Republike, Ndlovu. U revanšu su čak bili i u podređenoj situaciji ali su ipak uspeli i tada da slave. U odnosu na tim koji je osvojio šampionat od bitnih igrača nema samo levo krilnog veziste Muarema Muarema(34n/6g/4a – drugi strelaca tima).

Gde Karabag može da traži svoju šansu: Pre svega u neuigranosti Šerifa, koji je tokom leta promenio mnogo igrača, a u revanš meču sa albanskim Kukešijem sreća je bila na njihovoj strani te su prošli u narednu rundu takmičenja, ali se mora istaći i da su u prvom meču promašili puno izglednih prilika na svom stadionu.


Ekipa Šerifa je teže nego što se očekvalo osvojila titulu šampiona Moldavije, u regularnom delu sezonu ostvarili su skor 22-3-5 (71:15), posle kojeg su bili bodovno poravnati sa Dačijom, a imali su bod više od ekipe Milsami. U slučaju istog broja bodova u Moldaviji se igra još jedan meč između tih ekipa, a u dodatnom meču protiv Dačije, Šerif je slavio posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, u regularnom delu bilo je 1:1. U drugom kolu kvalifikacija nadigrali su albanski Kukeši, iako je ukupnom zbiru bilo 2:2, gol u gostima doneo je prolazak Šerifu u narednu rundu (pobeda na domaćem terenu 1:0, poraz na gostovanju 2:1). Dva lica ovog tima, u prvom meču napadački i organizovano, iako su i gosti imali nekoliko prilika kada se videla neuigranost tima Šerifa, dok su u revanšu imali puno sreće i raspoloženog golmana Mikulića na golu.

Što se tiče promena u timu tokom letnjeg prelaznog roka, veliki broj igrača napustio je tim Šerifa, prvi golman Koselov (22/0) otišao je u rumunski Iaši, Vujadin Savić (16/3 štoper) pojačao je Crvenu Zvezdu, isto kao i najbolji strelac lige i ovog tima, Brazilac, Rikardinjo (27/15), vezni fudbaleri Jabbi (20/1), Yahaya (19/0) slobodni su da potraže nove klubove, dok se Krvžić (26/5) vratio u klub iz kojeg je bio na pozajmici-Rijeku.

Tim se pojačao sa nekim igračima iz ostalih moldavskih timova, odbrana je pojačana sa dvojicom igrača iz najvećih konkurenata, Posmac(26/2/1) je stigao iz Dačije, Racu(26/6/3) iz Milsamija, dok je iz Osjeka stigao na pozajmicu golman Mikulić. Još jedno pojačanje u odbrani je Kristijano, Brazilac koji je stigao iz Volta Redonde i nastupa na mestu levog beka. U veznom redu stigli su De Noojer iz Levskog, i Anton iz Zimbrua, dok je napad pojačan Mugošom iz Minhena 1860.

Od igrača iz šampionskog tima, treba istaći Hrvata, Brozoveca (28/12) drugog strelca tima u prošloj sezoni koji nastupa u veznom redu. Bordiu (19/0) i Sušića (21/1) u defanzivi. I igrača iz Burkine Faso, Balimu (23/1) koji igra u veznom redu.


PROGNOZA MEČA: Duel dve ekipe koje su karakteristične po tome da bolje igraju na domaćem terenu nego na gostovanjima, domaći tim će verovatno napadati od starta meča, dok će gosti pokušati preko brzog Balimu da zaprete iz kontanapada, ne očekujemo visok rezultat, ali smatramo da je domaćin bliži pozitivnom ishodu na ovom meču.

PREDLOG: 1 (pobeda domaćina) (kvota 1,55)

1 & 0-3 (pobeda domaćina uz raspon golova od 0 do 3) (kvota 1,90)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje