nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

„Karamele“ dovele igrača svetskog renomea

Kada je julu 2014. godine stigao u Real Madrid iz Monaka za tada 80.000.000 eura nakon sjajnog odigranog Svetskog prvenstva (sa šest golova poneo je epitet najboljeg strelca turnira), delovalo je da će Hames Rodrigez biti jedan od nosilaca igre španskog velikana.

Ipak, kolumbijski as se nije dobro prilagodio u „Kraljevskom klubu“, te je dve godine proveo na pozajmici u Bajern Minhenu, dok minule sezone gotovo da nije dobio priliku za igru.

Stoga, bilo je jasno da je njegovo vreme u Madridu isteklo, te da je vreme za novi izazov u karijeri. Bilo je nekoliko zainteresovanih klubova za njegov potpis, ali je na kraju Everton bio najkonkretniji i doveo 29-godišnjeg ofanzivnog vezistu u svoje redove u transferu vrednom 25 miliona eura. Rodrigez je sa upravom engleskog kluba potpisao ugovor u naredne dve sezone (uz opciju da saradnja bude nastavljena za dodatnih 12 meseci) i zadužio je dres sa brojem 19.

„Zaista sam srećan što sam stigao u Everton, jer se radi o klubu koji ima bogatu istoriju, a pritom ću sarađivati sa trenerom koji me veoma dobro poznaje. Došao sam ovde da pokušam da podignem nivo svog fudbala, ali i da pomognem timu da pobedi, da igramo dobar fudbal i da ostvarimo planirane ciljeve“, istakao je reprezentativac Kolumbije.

Iako je Rodrigezova karijera u padu, nema dileme da će predstavljati veliko pojačanje za Everton koji je tako doveo igrača svetskog kalibra. Kolumbijac će tako ponovo raditi sa italijanskim strategom, Karlom Anćelotijem koji ga je i doveo prvo u madridski Real 2014. godine, ali i na spomenutu pozajmicu među „Bavarce“. Pod njegovim vodstvom, Hames je igrao zaista sjajno, te je zaočekivati da Kolumbijac ponovo pokaže svoje igračke kvalitete ovoga puta u Premier ligi.

Fotografije preuzete sa sajta: https://www.evertonfc.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje