nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

KRAJ!

Navijači Mančester Junajteda od starta sezone imaju mnogo „glavobolja“, ali ih je ovog nedeljnog popodneva dočekala za njih sjajna vest – Ole Gunar Solskjer više nije šef stručnog štaba engleskog velikana!

Žestoko kritikovani norveški strateg je nekako uspeo da „preživi“ debakle na svom terenu od velikih rivala Liverpula (0:5) i Mančester Sitija (0:2), ali neverovatna blamaža ovog vikenda na gostovanju protiv Votforda (4:1) je konačno označila kraj njegove avanture na klupi „Crvenih Đavola“. Solskjeru će na ime obeštećenja zbog predvremenog raskida saradnje pripasti 7.500.000 funti.

„Mančester Junajted saopštava da je Ole Gunar Solskjer napustio funkciju menadžera. Ole će uvek biti legenda Mančester Junajteda i sa žaljenjem smo doneli ovu tešku odluku. Iako je proteklih nekoliko nedelja bilo razočaravajuće, ne bi trebalo da zamagli sav posao koji je uradio u protekle tri godine na obnovi temelja za dugoročni uspeh“, navodi se u klupskom saopštenju.

Klub sa „Teatra snova“ je sada u potrazi za privremenim trenerom do kraja aktuelne sezone, a do tada – Majkl Kerik će obavljati tu ulogu.

Trenutno kao glavni kandidati za novog menadžera se navode – Zinedin Zidan, Erik ten Hag, Brendan Rodžers, koji bi od narednog leta preuzeli funkciju šefa struke.

Solskjer tako nakon tri godine odlazi sa klupe Mančester Junajteda bez ijednog osvojenog trofeja, a da je pritom na pojačanja potrošio oko 320 miliona eura. Konstantno je bio na meti velikih kritika, jer za svo to vreme nije uspeo da uspostavi jasan plan i sistem igre, te se uglavnom svodilo na individualni kvalitet pojedinaca.

Taktički njegov tim je izgledao dosta „nezrelo“ na terenu, nikako nije uspeo da „zategne“ defanzivu, te su na mnogim utakmicama potogovo protiv ekipa koje imaju iskusne trenere, bili veoma „lak plen za uloviti“, nešto što klubu ovakvog renomea ne sme da se kontantno dešava.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje