petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Krejčikova prekinula niz Švjontek za titulu u Dubaiju

Češka teniserka Barbora Krejčikova šampionka je WTA turnira u Dubaiju. Iskusna Čehinja je u velikom finalu na impresivan način savladala prvu teniserku sveta Igu Švjontek. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:4 6:2.

Velika pobeda za Krejčikovu, posebno ako se uzme u obzir forma u kojoj je Iga Švjontek. Mlada Poljakinja je u poslednje vreme nanizala šest pobeda i u tim mečevima je gubila jako malo gemova. Važila je za izrazitog favorita danas, no Krejčikova je bila dosta bolja i zasluženo je slavila.

Bilo je ovo jedno nervozno finale koje je rešeno čini se u prvom setu. U prvom setu je vđeno čak pet brejkova. Krejčikova je u dva navrata imala brejk prednost, ali se Švjontek vraćala. Možda i ključni detalj meča je bio deseti gem prvog seta kada je Švjontek ispustila servis, a da je pre toga vratila brejk zaostatka. Tim gubitkom servisa se njena igra raspala, jer je izgubila prvi set, a sa druge strane Krejčikova je dobila veliku dozu samopouzdanja.

U drugom setu igra Krejčikove je bila mnogo bolja. Počev od servisa, sve joj je polazilo za rukom i sa dva brejka je bez većih prpoblema privela meč kraju.

Titula u Dubaiju je šesta singl titula za Krejčikovu u karijeri.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje