subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Ništa od titule za Olgu Danilović, Petra Martić osvojila titulu u Lozani

Srpska teniserka Olga Danilović nije uspela da osvoji titulu na turniru u Lozani. Na njenom putu se isprečila Hrvatica Petra Martić koja je u velikom finalu slavila sa 2:0, po setovima 6:4 6:2.

wta on Twitter: „Another clay title for Petra Martic 🧱 She levels her head-to-head against Danilovic with her win in Lausanne!“ / Twitter

Za ovaj meč se može reći da je presudilo isključivo iskustvo koje je na strani Petre Martić. Hrvatica je tačno znala kad treba da pritisne protivnicu, bude strpljiva i to joj se svakako isplatilo.

Očekivano, Danilovićeva ulazi nervoznije u finale i momentalno trpi brejk. No, brzo se konsolidovala i vratila brejk zaostatka u četvrtom gemu. Od sredine seta Olga je počelo da se muči u svojim servis gemovima. Sedmi gem je bio maratonski dug, a u njemu je Olga spasila čak šest brejk lopti. Ipak, ni tu nije bio kraj, jer je Martićeva nastavila sa pritiskom koji joj se isplatio u devetom gemu kada je došla do brejka i nakon toga i seta.

U drugom setu Olga je držala egal do sredine seta. Držala je čvrsto svoj servis, ali je bila i dosta pasivna na riternu. Martićeva je dosta lako osvajala svoje gemove i iz toga crpela samopouzdanje. I na kraju slično kao u prvom setu, ponovo Danilovićeva prva popušta, ovog puta u petom gemu kada gubi servis, a da nije osvojila poen. To je bio početak kraja, jer je do kraja meča Martićeva napravila još jedan brejk i lako privela meč kraju.

Bez obzira na poraz u finalu, Olga Danilović može biti zadovoljna, a nagrada će joj biti napredak na WTA listi. Od ponedeljka će biti 104. teniserka sveta.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.tennisactu.net/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje