subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kruna karijere, Beretini u finalu Vimbldona

Italijanski teniser Mateo Beretini prvi je finalista ovogodišnjeg Vimbldona. Italijan je u prvom polufinalu savladao Poljaka Huberta Hurkača rezultatom 3:1, po setovima 6:3 6:0 6:7 (4:7) 6:4, i tako postao prvi Italijan u istoriji koji je došao do finala Vimbldona.

Polufinale nije opravdalo  očekivanja, a za to je kriv isključivo Beretini koji je u svakom segmentu igre nadigrao svog poritivnika. Sjajno je servirao, još bolje riternirao i protiv takvog Italijana Hurkač nije imao šansu.

Prvi set je rešen u sedmom gemu u kojem je Beretini došao do brejka. Tu se igra Hurkača potpuno raspala. Do kraja seta Beretini je napravio još jedan brejk za sigurnih 6:3.

Serija Beretinija nije bila gotova sa završetkom prvog seta. Naprotiv, Italijan je dodatno dodao gas, Hurkač je bio samo nemi posmatrač. Rezultat svega jesu osam vezanih gemova Beretinija i sigurnih 2:0.

Treći set donosi najveću borbu. Hurkač je iskoristio pauzu da ode do toaleta i u povratku na teren krenuo na sve, ili ništa. Servis je bio dosta bolji, igra je bila agresivnija i rezultat je bio tu. Brejka nije bilo, i u skladu sa tim se igrao taj brejk u kojem je Hurkač odigrao savršen tenis.

Činilo se da će osvajanje trećeg seta doneti Hurkaču dodatnu dozu samopouzdanja, a desilo se potpuno suprotno. Hurkaču je pala koncetracija na startu četvrtog seta i za to je bio kažnjen. Beretini je napravio brejk i do kraja seta čuvao servis bez većih problema.

Plasman u finale Vimbldona je prvo grend slem finale za Beretinija, a tamo ga čeka bolji iz duela Đoković/Šapovalov.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje