subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Pliškova izaziva Barti u finalu Vimbldona

Češka teniserka Karolina Pliškova plasirala se u finale Vimbldona. Korpulentna Čehinja je u drugom polufinalnom duelu savladala Beloruskinju Arinu Sabalenku. Rezultat je bio 2:1, po setovima 5:7 6:4 6:4.

Plasman u finale Vimbldona je prvo grend slem finale za Pliškovu. Danas je u svakom smislu nadigrala svoju protivnicu, i potpuno zasluženo ide u finale.

Tokom celog meča Pliškova je bila bolja igračica. Bila je veća opasnost po protivnički servis, ali nikako nije uspevala da napravi ključni korak. Čehinja je imala čak osam brejk lopti, no nijednu nije iskoristila. Kako to uglavnom biva,Pliškova je surovo kažnjena za propušteno u 12. gemu kada je Sabalenka došla do prve brejk lopte koju je iskoristila.

Posle takvog razvoja meča Pliškova je uglavnom klonula do kraja, ali danas to nije bio slučaj. Šta više, čini se kao da ju je takav rasplet seta dodatno motivisao. Ona je nastavila da pritiska Sabalenku i ubrzo se isplatilo. Prvi brejk je pao u uvodnom delu seta koji je sigurno čuvala do kraja seta.

Sličan scenario je viđen i u drugom setu. Svaki drugi servis Pliškova je kažnjavala surovo, a do ključnog brejka je došla na startu trećeg seta. Rano je došla do brejka za 2:0, i slično kao u drugom setu bez većih problema čuvala servis do kraja
meča.

Pliškova će u velikom finalu igrati protiv Australijanke Ešli Barti, koja je nešto ranije savladala Nemicu Anđelik Kerber.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.wtatennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje