četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za EP 2024: Kipar – Gruzija (najava i prognoza)

Nastavljaju se kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i to u delu sezone koji fudbaleri najmanje vole jer dolazi posle napornih sezona i onda uglavnom timovi koji su motivisaniji ostvare bolje rezultete u odnosu na one koji su možda kvalitetniji.

Selekcija Kipra dugo vremena nema značajnijih rezultata u kvalifikacijama za velika takmičenja, tokom 2021-e godine slavili su samo protiv Slovenije što je bilo iznenađenje, uz još 9 poraza i 2 remija. Tokom 2022-e godine igrala se Liga Nacija, pa je i Kipar u grupi sa timovima sličnog kvaliteta napravio nešto bolje rezultate, pobede protiv Estonije posle produžetaka, a kasnije i protiv Grčke bile su tračak nade, ali isto tako porazi od Južne pokrajne Srbije – Kosova i Metohije 3:0 i 5:1 ostavile su razočarenje kod navijača koji se nadaju boljim rezultatima. Nove kvalifikacije započeli su porazom od Škotske u gostima 3:0.

Selekciju sa klupe predvodi gruzijac Temur Ketsbaia koji je igrao na Kipru i poznaje goste jako dobro, a što se tiče tima, izostaće prvi strelac selekcije i verovatno najbolji napadač selekcije Sotirou.

On je o ovom susretu rekao: ,, Mnogo puta sam pomenuo da sam iz Gruzije, pet godina sam bio trener ovog tima, a sada sam im protivnik. Sada sam selektor reprezentacije Kipra i cilj mi je da igram i pobeđujem. Više smo voleli da ne budemo u istoj grupi, ali tako nam je život doneo. Mislim da nemam šta da dokazujem, moj trud će biti da moj tim pobedi“


Gruzija je jedan od timova koji je definitivno u zamahu, žele da već tokom ovih kvalifikacija odu korak dalje od pukog učesnika, a obzirom na nekoliko sjajnih mladih igrača, postoji šansa koju će oni pokušati da iskoriste tokom ovih kvalifikacija, sa klupe ih predvodi nekadašnji francuski reprezentativac Vili Sanjol, koji je uspeo da osvoji bod protiv donekle favorizovane Norveške 1:1, pa će danas biti tim biti pod imerativom da sa tri boda nastavi ka svom cilju, drugom mestu u grupi, gde je Španija ogroman favorit. Koliki napredak je Gruzija napravila pokaju i činjenica da su jedini poraz u 2022-oj zabeležili na kraju te godine od Maroka u prijateljskom susretu, a pre toga su imali 6 pobeda i 2 remija. Svakako je prva zvezda tima krilni napadač Napolija – Khvicha Kvaratshelia, ali tu su i Budu Zivzivadze iz Karlsruea, Kvilitaia iz APOEL-a, Kvekveskiri iz Leha, Kiteishvili iz Šturma, Davitashvili iz Bordoa i tako dalje.

Mišljenje urednika: Tim Gruzije svakako želi da potvdi remi sa Norveško, pobedom nad Kiprom gde će svi dolaziti kao favoriti, onaj ko kiskne, imaće manje šansi za prolazak na EP, tako da očekujem maksimalno motivisane i željene pobede goste, a kvalitet je svakako na njihovoj strani, predlog je pobeda gosta po kvoti 1,95.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje