petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za EP 2024: Turska – Vels (najava i prognoza)

Poslednji susret za obe selekcije u ovom reprezentativnom prozoru, gde su Turci uspeli da u prošlom susretu uz malo muke savladalu Letoniju 3:2 i uzmu važna tri boda i sada sa šest bodova osvojenih u gostima (protiv Jermenije i Letonije) i porazom od Hrvatske na svom terenu 0:2, zauzimaju prvo mesto u grupi sa utakmicom više od današnjeg rivala i Hrvatske koji imaju 4 boda. Osim kada se sastaju sa top selekcijama (Hrvatska, Italija…), Turska na svom terenu beleži jako dobre rezultate u zadnje vreme, treba spomenuti i pobedu nad Holandijom 2021-e godine, ali i pobede nad Škotskom 2:1, Češkom 2:1, kao i protiv autsajdera Farskih Ostrva 4:0 i Gibraltara 6:0, Litvanije 2:0, uz pomalo iznenađujuć remi sa Luksemburgom 3:3.

Osim napadača Čenk Tosuna (prvi strelac selekcije), Enes Unala iz Getafea i Ajhana, defanzivca Sasuola, nema ni štopera Soyuncua iz Lestera koji je povređen.

Sa druge strane Vels je veoma neprijatno iznenadio svoje navijače u prošlom meču sa Jermenijom na domaćem terenu, gde su poraženi 2:4 i poprilično doveli u pitanje svoju borbu za EURO, do sada imaju 4 boda i može se reći da je ovo izuzetno bitan meč za njih kako se ne bi desilo da već sada zaostanu 5 bodova za Turskom, Hrvatska je svakako favorit grupe i tim koji je već ,,viđen“ na prvenstvu Evrope. Vels osim poraza od Jermenije, remi sa Hrvatskom u gostima 1:1 i pobeda nad Letonijom 1:0, pa je samim tim i meč protiv Jermenije bio gotovo nezamislivo da će da izgube. Vels nema pobedu na poslednjih pet gostovanja, tri poraza (Belgija, Holandija, Poljska) uz 2 remija (USA i Hrvatska).

Povlačenjem defanzivca Guntera, Joa Alena i Bale-a, ostao je jaz koji treba popuniti u selekciji Velsa, uz njih u timu za danas nema defanzivca Bena Dejvisa iz Totinehma, dok je prvi strelac od aktivnih igrača Kieffer Moore, suspendovan za ovaj meč.

Mišljenje urednika: Dosta šokantan poraz Velsa uz 4 primljena gola, prikazali su puno problema u igri Velsa, činjenica da se nekoliko igrača povuklo i da Bena Dejvisa kao nosioca odbrane nećemo videti ni danas nisu nešto što može da raduje navijače Velsa, sa druge strane Turska je selekcija koja sve uspehe beleži na svom terenu, Letonija im je dala dva gola u gostima i umalo uzela bod tako da ni oni nisu tim koji nije ranjiv, verujemo da Turska ostaje neporažena, a igra 1X&2-5 gola plaća se kvotom 1,78

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje