subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Ligu konferencija 2023/24: Dudelange – St. Patricks

Dudelange će da ugosti St. Patricks večeras od 19:30 po našem vremenu u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Utakmica će biti odigrana na stadionu „Stade Jos Nosbaum„.

Verovali ili ne, od sezone 1999/00, do danas, ovaj tim nije igrao u nekim evropskim kvalifikacijama samo u sezoni 2020/21. Dakle, tim koji izrasta u pravog takmičarskog rivala, koji je igrao i grupnu fazu Lige Evrope u sezonama 2018/19 i 2019/20. Ovog puta boriće se za Ligu konferencija, a neće imati lak zadatak. Možda najbolji pojedinac ekipe je desnokrilni napadač Yahcuroo Roemer koji je stigao iz Venla, dok su zaista ostali igrači prosek, ali, ono što je karakteristično za ovu zemlju, imaju šarolik tim, gotovo pravu malu evropsku/afričku ekipu.

Tim koji dolazi iz Republike Irske na papiru je duplo jači, ali, da li je tako i u praksi? Od momenta osnivanja Lige šampiona i Lige Evrope kao takvih, ova ekipa nije učestvovala u evropskim turnirima, tj. jeste u prvoj rundi tadašnjeg Kupa UEFA, nekoliko puta. Prošle sezone su ispali u kvalifikacijama za Ligu konferencija, od CSKA iz Sofije. Sada im je prvenstvo u toku i zauzimaju 2. mesto na tabeli, sa 4 boda manje od Šemroka, ali neće imati jednostavan zadatak večeras.

Na osnovu prethodnih sezona i ulaganja u fudbal od strane luksemburžana, dolazimo do zaključka da ovo neće biti lak zadatak za goste, te ćemo probati sa predlogom „1X“ po kvoti 1.50, jer smatramo da domaći tim može da izbori makar remi na svom terenu, protiv ekipe koja je samo na papiru jača.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje