nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Ligu konferencija 2023/24: Makedonija GP – RFS

Makedonija GP i RFS sastaće se danas od 17:30 u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu konferencija, a utakmica će biti odigrana na Trening centru Petar Miloševski u Skoplju.

Makedonski predstavnik nije najbolje prošao na pripremama, jer su na 5 utakmica zabeležili svega jedan remi i čak četiri poraza, a plasman u Evropu su obezbedili osvojivši Kup posle penala protiv Struge. Ovaj tim se prošle sezone borio u kvalifikacijama za Ligu konferencija, ali je ispao u 2. kolu od CSKA iz Sofije, dok je pre toga sporadično igrao, bez većeg uspeha. U pitanju su mahom domaći fudbaleri uz jednog Brazilca, Irca, Bugarina i fudbalera iz Gane.

RFS kao predstavnik Letonije ulazi u ovaj meč u igračkoj formi, zauzimaju 2. mesto u ligi sa čak 15 pobeda i 7 remija, imaju gol razliku 53:9 i beleže sjajne rezultate, dok su prošlu sezonu završili na 3. mestu i tako obezbedili kvalifikacije za LK. Oni su 2018. godine prvi put obezbedili evropske kvalifikacije, a od tada su se polako probijali na evropskoj sceni, ali bez većeg uspeha. Tržišna vrednost ekipe je oko 7.900.000 evra, a reč je o mahom letonskim fudbalerima, dok u tima ima i stranaca, dok je jedan od najtalentovanijih centarfor Andrej Ilić.

Sve u svemu, da nije bilo Kupa, teško bi se Makedonija GP našla u ovim kvalifikacijama, a uz to je i RFS u daleko jačem takmičarskom ritmu i u boljoj formi. Ipak, prvi je meč, pa ćemo probati sa predlogom „X2&2+“ po kvoti 1.55, jer gosti vole da odigraju na gol više.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje