petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Ligu šampiona 2023/24: HJK Helsinki – Larne

Ekipa Helsinkija, prvaka Finske koji trenutno zauzima 3.mesto u aktulenoj ligi, čeka nimalo lak zadatak protiv Larnea, iako se može reći da nisu imali loš žrebe, moraće mnogo više od onoga što su prikazali u poslednja tri meča kada su osvojili samo 2 boda. Što se tiče Evrope, prošle sezone su u istim ovim kvalifikacijama izbacili Rigu iz Letonije (1:0 na domaćem terenu, poraz u gostima 2:1, a posle penala prolazak dalje), potom su poraženi od Plzena ukupnim rezultatom 7:1. Potom su otišli u kvalifikacije za Ligu Evrope gde su izbacili Maribor (pobede 1:0 i 2:0) i Silkeborg (pobeda 1:0 i remi na strani 1:1). U okviru grupne faze ne tako dobre partije i skor 5 poraza i 1 remi, u grupi sa Romom, Betisom i Ludogrecom. Trenutno najbolji igrač kluba je srpski igrač Bojan Radulović sa 10 golova ove sezone.

Odbrana domaćina biće bez dva defanzivca Valtteri Moren-aOliver Pettersson-a.

Ekipa Larnea osvojila je prvenstvo Severne Irske, a vlasnik kluba je izjavio da želi da čuje himnu Lige šampiona na domaćem terenu prvi put u istoriji, mada je to u praksi jako teško ostvarivo. Tim je prošao pripremni period sa 5 ubeljivih pobeda protiv niželigaških klubova i porazom od Crusadersa. Što se tiče Evrope, dva puta su igrali kvalifikacija za Ligu konferencija, u 2021/22 su prošli dva kola (Bala Town iz Velsa i  AGF Aarhus iz Danske), da bi potom bili poraženi od Pacos Fereire, sva tri kola dobijali su mečeva na svom terenu. Prošle godine ispali su od tima sa Gibraltara – St.Josepha.

Mišljenje urednika: Veliku razliku može da napravi činjenica da domaći tim igra takmičarske mečeve već dugo dok gosti izlaze iz priprema, nismo ubeđeni u visok rezultat, ali po nama je Helsinki dosta bliži pobedi, pa ćemo probati sa kombinacijom 1&0-3 gola po kvoti 1,97.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje