utorak, 07. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvalifikacije za Ligu šampiona 2023/24: Tre Penne – Breidablik

Večeras je na programu i druga utakmica pretkola kvalifikacija za Ligu šampiona, a sastaće se Tre Penne i Breidablik. Utakmica će biti igrana na Islandu, te Breidablik nema ulogu gosta, ali svakako da su ovde apsolutni favoriti.

Tre Penne je verovatno i najslabiji tim u ovim kvalifikacijama, tržišna vrednost im se procenjuje na oko 1.110.000 evra, a reklo bi se da je najkvalitetniji pojedinac napadač Imre Badalassi, uz golmana ekipe, Mattia Migani-a. Sezonu su završili na prvom mestu, dok je drugi bio Cosmos sa svega bodom manje, dok je ovaj tim poslednji put igrao kvalifikacije za Ligu šampiona 2019. godine, kada su ispali od Santa Colome rezultatom 1:0, takođe u pretkolu kvalifikacija. Sada ih očekuje prilično nezgodan protivnik i teško da mogu da pruže veliki otpor.

Vremenski uslovi su na strani Islanđana, koji su navikli na temperaturu, uslove igre, terene, te im ova utakmica neće biti gostujuća, jer igraju baš na svom stadionu u Kopavoguru. Tim je sastavljen od Islanđana, a od stranaca imaju dvojicu fudbalera sa Farskih Ostrva, kao i jednog fudbalera koji ima i državljanstvo Srbije. Ofanzivni vezista Kristinn Steindórsson možda je najkvalitetniji igrač ekipe, a interesantno je da će ovo biti drugi put da Breidablik učestvuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, jer su se poslednji put borili u sezoni 2011/12, kada ih je izbacio Rozenborg, i to u 2. kolu, ali imaju iskustva u evropskim kvalifikacijama, jer od sezone 2019/20 učestvuju u istim, bez prekida.

Dakle, Tre Penne takođe ima iskustva u Evropi, ali treba imati u vidu da su u pitanju amaterski igrači, i teško da će se lako adaptirati na islandski ritam i teren. Stoga, negde i tradicionalno očekujemo njihovo ispadanje večeras, a predlažemo igru „SP2“ po kvoti 1.48.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje