petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvartararo dominantno do pol pozicije u Herezu

Vozač Jamahe Fabio Kvartararo osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Španije u Herezu. Francuz je do 15. pol pozicije u karijeri došao nakon što je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:36.755 minuta. Njemu će se u prvom startnom redu pridružiti Franko Morbideli iz Petronas Jamahe i Džek Miler iz Dukatija.

Apsolutno dominantna vožnja Kvartarara koji je još jednom pokazao da ga sa razlog zovu „specijalista“ za kvalifikacije. Tokom Q2 dela kvalifikacija je konsantno bio najbrži, a jedini koji je imao bilo kakvu šansu bio je Morbideli. Morbideli je pri prvom izlasku na stazu imao minimalan zaostatak u odnosu na Kvartarara, ali Francuz je posle drugog izlaska na stazu samo još više poboljšao vreme.

Drugi startni red će predvoditi Japanac Takaaki Nakagami koji je bio nadomak prva tri, ali Džek Miler je uz pomoć zavetrine timskog kolege uspeo da se domogne trećeg mesta. Sa petog mesta startuje Žoan Zarko, a prvih deset kompletirali su Maverik Vinjales (Jamaha), Aleš Espargaro (Aprilija), Aleks Rins (Suzuki) i Žoan Mir (Suzuki).

Trka je na programu u nedelju id 14:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje