petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvartararu nova pol pozicija, Markes odustao od trke

Vozač Petronas Jamahe Fabio Kvartararo osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Andaluzije. Kvartaro je slično kao i prethodne nedelje bio najbrži u kvalifikacija, a za novu pol poziciju odvezao je krug u vremenu od 1:37.007 minuta. Drugi je bio Maverik Vinjales, a treći je bio Frančesko Banjaja.

U prvih 10 su se našli Valentino Rosi, Migel Oliveira, Franko Morbideli, Džek Miler, Takaaki Nakagami i Bred Binder.

Tok kvalifikacija:

Prvi deo kvalifikacija protekao je u apsolutnoj dominaciji Migela Oliveire i Franka Morbidelija koji su pri prvom izlasku na stazu odvezli krugove koji su im obezbedili plasman u drugi deo kvalifikacija.

Pored sjajne vožnje pomenutog dvojca, treba istaći da je Mark Markes samo posle jednog kruga rešio da odustane od kvalifikacija, a kasnije je izašla vest da je odustao od trke. Andrea Doviciozo je doživeo još jedno razočaranje, jer nije uspeo da kvalifikuje u Q2 deo kvalifikacija, a trku će startovati sa 14. pozicije.

Drugi deo kvalifikacija je očekivano bio mnogo uzbudljiviji. Kvartararo je bio najbrži, ali je u samom finišu imao mnogo sreće, jer je Vinjalesov poslednji krug poništen zbog minimalnog silaska sa staze. Taj krug je bio brži od Kvaratararovog, ali je opravdano poništen.

Sjajne kvalifikacije je imao Frančesko Banjaja koji imao sjajan ritam tokom kvalifikacija, a nagrada je prvi startni red. Zadovoljan može biti i Valentino Rosi koji je završio kao četvrti, a raduje mnogo bolji ritam u odnosu na prethodnu trku.

Trka za Veliku nagradu Andaluzije je na programu u nedelju od 14:10.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje