nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kvitova furiozno do titule

Češka teniserka Petra Kvitova na furiozan način osvojila je turnir u Sankt Peterburgu. Ona je u finalu bila bolja od Kristine Mladenović koja je inače branila titulu  sa 6:1 6:2.

Od samog starta turnira videlo se da je Kvitova „našpanovana“, a kada je ona u elementu onda joj samo Serena Vilijams može parirati. Zaista tokom celog turnira je igrala na visokom nivou i to je prenela u ovo finale.
Kristina Mladenović je imala problema sa servisom kao u polufinalu, ali za razliku od Kasatkine Kvitova nije poklanjala već je svaku priliku koristila i zasluženo osvojila 21. trofej u karijeri.
Što se Kristine Mladenović tiče ona nema za čim da žali. Prekinula je negativan niz od 15 uzastopnih poraza, a što je najbitnije veći deo poena je odbranila. Igra sa ovog turnira je svakako naznaka da polako diže formu i od nje tek treba očekivati dobre rezultate.

Na Tajvanu Mađarica Timea Baboš je osvojila turnir pobedivši Ukrajinku Katarinu Kozlovu sa 7:5 6:1. Baboš je dobru formu iz Melburna prenela ovde na Tajvan ,a zanimljvo je da je u Melburnu osvojila dubl sa Kristinom Mladenović i igrala finale miks dubla sa Bopanom. Te dobre igre su joj dale ogromno samopouzdanje koje ju je dovelo do nove titule.
Ove dobre igre će je joj doneti napredak na WTA listi pa će on ponedeljka biti 35. igračica sveta dok će i Kozlova napredovati , ona će biti 65. igračica sveta što je njen najveći uspeh.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje