četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Legenda makedonskog fudbala u penziji

Proslavljeni reprezentativac Makedonije – Goran Pandev zvanično je saopštio da je završio svoju igračku karijeru.

39-godišnji napadač je tako „okačio kopačke“ o klin nakon 23 godine nastupanja na seniorskom nivou.

„Posle punih dvadeset godina, vreme je da završim karijeru. Sada želim više pažnje da posvetim svojoj porodici, ali to ne znači da ću se udaljiti od fudbala, jer ne znam da radim ništa drugo. Volim da radim sa mladima i pomažem im, razgovaram sa njima i gledam njihove utakmice. Zato sebe u budućnosti više vidim kao direktora ili sportskog agenta. Na kraju, želim da kažem veliko hvala svima. Svim mojim trenerima, svim predsednicima, svim navijačima“, kazao je Pandev.

Pandev je tokom svoje karijere nosio dresove timova – Belasice, Specije, Ankone, Lacija, Napolija, Intera, Galatasaraja, Đenove i Parme.

Ponajveći uspeh ostvario je igrajući u redovima popularnih „Neroazura“ sa kojima je u sezoni 2009/2010 osvojiio „Tripletu“ – prvenstvo Italije „Serie A“, nacionalni Kup i pehar Lige Šampiona.

Za reprezentaciju Makedonije debitovao je tokom 2001. godine i za pune dve decenije igranja u nacionalnom timu sakupio je 122 nastupa na kojima je postigao i 38 pogodaka. Kao kapiten predvodio je selekciju Makedonije na EURO 2020, što predstavlja najveći uspeh u istoriji makedonskog fudbala.

GRANDE PANDEV!!!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje