petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: 2. kolo kvalifikacija – najave i prognoze (1. deo)

Nakon okončanog prvog kola kvalifikacija gde smo imali ukupno 48 dvomeča, tj. 96 utakmica, danas nas očekuje nastavak nadmetanja u Ligi Evrope i 32 utakmice u okviru 2. kvalifikacionog kola. U ovom članku predstavićemo vam prvih 16 susreta, a uz kratku najavu možete da pogledate i koji je naš predlog.


16:00 Irtiš Pavlodar (Kazahstan) – Crvena Zvezda (Srbija)

Irtiš se u tekućoj sezoni nalazi na 4. poziciji, a u proteklom kolu poraženi su od petoplasiranog Tobola, rezultatom 1:0. U 1. kolu bili su bolji od bugarskog Dunava, a dvomeč je završen rezultatom 3:0. Delovali su kao stabilnija ekipa tokom obe utakmice te su zasluženo došli do 2 trijumfa. Sa druge strane, Crvena Zvezda je nakon ispuštanja šampionske pozicjie u Super Ligi i poraza u Kupu ostala samo na kvalifikacijama za Ligu Evrope. Tokom prvog kola kvalifikacija čini se da su lako prošli Florijanu sa Malte, ali svakako da je katastrofalan učinak da od jedne takve ekipe primite 3 gola. Utakmica u Beogradu završena je pobedom crveno-belih od 3:0, ali remi na Malti rezultatom 3:3 uspeo je da osigura prolaz u narednu fazu. Zvezda je pred drugu prepreku imala mnogo problema. Zbog viza pod upitnikom za putovanje u Kazahstan bili su Boaći i Kanga, ali je to na kraju rešeno i njih dvojica će moći da nastupe na utakmici koja će se održati na preko 4100 kilometara i 5 vremenskih zona udaljenom mestu.

Predlog:

P/K X @1,60 (remi na poluvremenu ili na kraju utakmice)


16:45 Kairat Almati (Kazahstan) – Skenderbeg (Albanija)

Kairat se u kazahstanskom prvenstvu koje još uvek traje nalazi na 2. poziciji, a u poslednjem odigranom kolu slavili su protiv Akžajika u gostima, rezultatom 1:0. Bili su dosta bolji rival tokom te utakmice i može se reći da je sreća protivničke ekipe uticala na pobedu od samo jednog gola razlike. U 1. kolu kvalifikacija bili su ubedljivo bolji od ekipe Atlantasa, koju su kod kuće pobedili sa čak 6:0, a u gostima slavili jednim golom razlike (2:1). Skenderbeg je u Albaniji zauzeo tek 3. poziciju, iako su imali samo 3 boda manje od prvoplasiranog Kukešija. Nakon poraza i u finalu kupa ova ekipa je u okviru 1. kola kvalifikacija bila bolja od Santa Đulije iz Andore, ukupnim rezultatom 6:0. Reč je o veoma ofanzivnoj ekipi, ali svakako imaju manje kvaliteta od svog današnjeg protivnika.

Predlog:

1X&3+ @1,85 (pobeda domaćina ili remi uz bar 3 gola na utakmici)


17:00 Makabi Tel Aviv (Izrael) – KR Rejkjavik (Island)

Makabi je nesrećno izgubio naslov izraelskog šampiona pa će sudbinu određivati u Ligi Evrope. Nakon okončanja sezone u Izraelu odigrali su dve pripremne utakmice, gde su remizirali sa Trenčinom (1:1) i slavili nad Spartakom iz Trnave (3:0). U prvom kolu bili su bolji od Tirane ukupnim rezultatom 5:0, jer su kod kuće slavili sa 2:0, a u gostima bili dosta bolji sa ubedljivih 3:0. KR Rejkjavik je nakon plasmana u Ligu Evrope započeo novu sezonu na Islandu u čijem prvenstvu se trenutno nalaze na 8. poziciji, iako su polako počeli da podižu formu. Nakon remija kod kuće protiv SJK-a u prvoj utakmici Lige Evrope, ispali su i iz nacionalnog kupa Islanda od Stjarnana (3:2), ali su nakon toga protiv finskog predstavnika i to u Finskoj slavili sa 2:0 i izborili plasman u 2. kolo. Jasno je da im je Liga Evrope sada prioritet, mada pitanje je koliko su u stanju za tako nešto nakon dosta utakmica na Islandu i protiv dosta jačeg protivnika.

Predlog:

D2-4 @1,45 (domaćin postiže od 2 do 4 gola na utakmici)


18:00 Rabotnički (Makedonija) – Dinamo Minsk (Belorusija)

Rabotnički je u 1. kolu kvalifikacija rutinski prošao ekipu Tre Penea sa San Marina, ukupnim rezultatom 7:0, s’ obzirom da je u San Marinu bilo 1:0, a u Makedoniji čak 6:0 u korist domaćina. Igrači su na toj utakmici delovali dosta sigurno posebno u drugom poluvremenu gde su ispostavilo se postgli čak 4 gola, a bez sumnje je da će sa svim snagama jurišati na ekipu Dinama koja je naravno nešto kvalitetnija. Dinamo sa druge strane trenutno zauzima 3. poziciju u beloruskom šampionatu, a između dve utakmice u Ligi Evrope koje su odigrali protiv farskog Runavika odigrali su i ligaški duel protiv Vitebska u koliko-toliko izmešanom sastavu, gde su poraženi sa 3:1. Što se tiče konkretno Lige Evrope utakmica u Minsku završena je pobedom od 2:1 i primljenim golom u poslednjim minutima, ali je revanš susret samo potvrdio na čijoj strani se nalazi kvalitet s’ obzirom da su Dinamovci slavili sa 2:0.

Predlog:

2+ @1,40 (2 il više golova na utakmici)


18:00 Ružomberok (Slovačka) – Brann (Norveška)

Ružomberok je i uprkos porazu u Novom Sadu (2:1) uspeo da se na svom terenu revanšira Vojvodini u prvom kolu kvalifikacija, pobedom od 2:0 i time izađe na megdan norveškom Branu u sledećoj “epizodi“ Lige Evrope. Koliko god da je Vojvodina u Srbiji bila bolja sve se to u revanš utakmici okrenulo za 180 stepeni te je Ružomberok bio taj koji je diktirao tempo, iako statistika i ne kaže baš tako. Sve u svemu, nakon veoma dobre sezone u domaćem šampionatu i odlično odigranoj pripremnoj utakmici protiv Trineca Ružomberok nastavlja borbu u evropskim takmičenjima. Brann se u tekućoj sezoni nalazi na 2. poziciji u Eliteserijenu, a poslednju utakmicu odigrali su pre 3 dana protiv Stabaeka od koga su poraženi rezultatom 2:0. Stabaek je time nastavio svoje podizanje forme, dok je Bran nastavio niz lošijih izdanja, jer su na proteklih 5 utakmica samo jednom slavili.

Predlog:

1X @1,45 (pobeda domaćina ili remi)

W1 @1,90 (pobeda domaćina, a u slučaju remija računa se kvota 1)


18:00 Škendija (Makedonija) – HJK Helsinki (Finska)

Škendija je rutinski uspela da dođe do pobede protiv slabašnog protivnika iz Moldavije. Makedonski predstavnik uspeo je da nad ekipom Dačije slavi ukupnim rezultatom 7:0, od čega su 3 gola postigli kod kuće, a čak 4 u Kišinjevu, te sasvim zasluženo i bez problema stigli do 2. kola kvalifikacija. Crveno-crni su igrali veoma dobro toko prethodne sezone, zauzeli visoku 2. poziciju u makedonskoj Prvoj Ligi, došli čak do finala kupa Makedonije (gde su iapk poraženi), a odigrali takođe i vrlo dobro pripremnu utakmicu protiv Maribora gde su remizirali rezultatom 1:1. HJK iz Helsinkija se ipak održao na visokom nivou i nakon odlaska najboljeg napadača, te su nakon poraza od Konahs Kveja u Velsu (1:0), na svom terenu slavili sa 3:0 i tako došli do naredne faze. U tekućem finskom prvenstvu nalaze se očekivano na samom čelu tabele sa čak 8 bodova više od drugoplasiranog VPS-a tek nakon 16 kola. Igraju odlično i bez sumnje ih očekuje dobra sezona u LE.

Predlog:

DA2 @1,45 (gost daje bar 1 gol)


18:15 Kalju Nome (Estonija) – Videoton (Mađarska)

Estonski predstavnik se u nacionalnom šampionatu trenutno nalazi na 3. poziciji, trenutno su u poprilično zavidnoj formi, a u poslednjem kolu sasvim rutinski su odneli pobedu protiv jedne od najgorih ekipa u ligi, Parnu JK Vaprusa, rezultatom 3:0. U prvom kolu kvalifikacija sa u obe utakmice bili su bolji od B36 Toršavna, rezultatima 2:1. Videoton je nakon pobede kod kuće (2:0), na Malti očekivano imao nešto teži posao protiv Balzana, prvenstveno zbog klime, ali na kraju remi rezultatom 3:3 bio je dovoljan za prolaz. Ekipa igra sasvim solidno pod komandom srpskog stručnjaka Marka Nikolića koji je postavio rekordni niz bez poraza sa srpskim Partizanom tokom prethodne sezone. Pre utakmica u Evropi Videoton je ostvario 2 pobede u pripremama, protiv Inter Zaprešića (2:0) i protiv Rostova (1:0). Reč je o dve veoma kvalitetne ekipe, a mislimo da će “igra“ početi već tokom prvog dela utakmice.

Predlog:

1P1-2 @1,65 (1 do 2 gola u prvom poluvremenu)


18:30 Altah (Austrija) – Dinamo Brest (Belorusija)

Iako je Altah zauzeo 4. poziciju u austrijskom prvenstvu, njihov napad ne deluje onako kako se to očekuje i kao što je to standardno tamo, pre svega zbog činjenice da su najavljivali dosta ofanzivan stil igre, a da je najviše utakmica ostalo u opsegu 1-2 gola. U 1. kolu kvalifikacija za LE sastali su se sa Čihurom iz Gruzije, kada su u gostima slavili sa 1:0, a kod kuće odigrali nerešeno 1:1 i treba istaći da ni u jednoj utakmici nisu nametnuli svoj tempo igre. Dinamo iz Bresta se trenutno nalazi na tek 10. poziciji u beloruskom prvenstvu, a važe za jednu od srednje neefikasnih ekipa sa prosečno 1 postignutim i 1 primljenim golom.

Predlog:

0-2 @1,70 (0 do 2 gola na utakmici)

P/K X @1,75 (remi na poluvremenu ili na kraju utakmice)


18:30 Brondbi (Danska) – VPS (Finska)

Brondbi je nakon osvajanja vicešampionske pozicije u danskom prvenstvu odigrao ukupno 5 pripremnih utakmica, gde su ostvarili više nego odličan učinak od 4 pobede (nad Glostrupom 4:1, Taastrupom 3:1, Naestvedom 2:1 i Qarabagom 5:1) i 1 poraza (od Rostova 1:0). Sve u svemu, reč je o veoma kvalitetnoj i ofanzivnoj ekipi, koja je veoma nesrećno pretrpela poraz od Rostova. Sa druge strane, VPS se u tekućoj sezoni nalazi na 2. poziciji sa 8 bodova manje od prvoplasiranog HJK-a, a da je reč o ne preterano ofanzivno orijentisanoj ekipi govori i činjenica da ni na jednoj od poslednjih 5 utakmica u svim takmičenjima nismo videli više od 1 gola. U 1. kvalifikacionom kolu Lige Evrope bili su bolji od slovenačke Olimpije, kada su i kod kuće i u gostima slavili sa rezultatom 1:0. Ovo bi trebao da bude jedan veoma zanimljiv duel s’ obzirom da se sastaju preofanzivna i nešto defanzivnija ekipa, a jako je teško prognozirati nešto za ovu utakmicu. Mislimo da domaćin može da dođe do pobede, ali da više od 3 gola nećemo videti.

Predlog:

1&0-3 @1,65 (pobeda domaćina uz 0 do 3 gola na utakmici)


18:45 Lijepaja (Letonija) – Suduva (Litvanija)

Danas od 18 i 45 očekuje nas komšijski derbi, letonska protiv litvanske ekipe i bez sumnje je da nas očekuje veoma interesantan meč, koji bi pre svega trebao da bude odlikovan žutim kartonima, s’ obzirom da igrači i Lijepaje i Suduve u nepovoljnim situacijama igraju veoma grubo. Lijepaja je preokretom uspela da dođe do 2. kola, jer su nakon poraza u gostima (3:1) prvenstveno zbog problema sa vizama, uspeli da dođu do pobede od 2:0 kod kuće. Nakon toga odigrali su duel u Liga Kup gde su savladali Daugavpils rezultatom 1:0, a u letonskom prvenstvu trenutno se nalaze na 3. poziciji. Suduva je uz veliku sreću došla do ove faze, s’ obzirom da su pogotkom u poslednjoj minuti došli do remija na gostovanju (1:1), a zatim rezultatom 2:1 trijumfovali na svom terenu protiv favorizovanog Šahtjora iz Soligorska. U Litvaniji ova ekipa zauzima 3. poziciju, a pred Ligu Evrope plasirali su se u 1/4 finala nacionalnog kupa. Ove dve ekipe do sada su se sastale ukupno 3 puta tokom 2010. godine, gde je Lijepaja slavila 2 puta (2:4 i 2:1), a jednom i ekipa Suduve (3:0).

Predlog:

0-2 @1,60 (0 do 2 gola na utakmici)

P/K X @1,65 (remi na poluvremenu ili na kraju utakmice)

Vredi probati:

X-X&0-2 @5,25 (remi na poluvremenu i na kraju utakmice uz 0 do 2 gola)


19:00 Apolon Limasol (Kipar) – Zaria Balti (Moldavija)

Apolon je u Ligu Evrope pristigao kao trećeplasirana ekipa kiparskog prvenstva (gde su imali drugi najbolji napad, sa 71 pogotkom) i kao osvajač nacionalnog kupa, a nakon svega toga odigrali su 4 pripremne utakmice i posle pobede nad Ujpeštom (4:1) ostvarili su 3 vezana poraza, od Mlade Boleslav (1:2), Admire (1:0) i bečkog Rapida (2:1). Red je konačno da i oni prorade s’ obzirom da su tokom cele prethodne sezone bili veoma nezgodna ekipa, posebno za šampiona APOEL-a kome su uzeli 10 od mogućih 12 bodova. Zaria je novu sezonu u moldavskom šampionatu starrtovala katastrofalno, porazom od tiraspoljskog Šerifa sa ubedljivih 5:0 u gostima, iako je tada igrao možda i najjači sastav. Pre toga, u Ligi Evrope uspeli su da na jedvite jade prođu ekipu Sarajeva, tek nakon penal, s’ obzirom da su prvo slavili, a potom poraženi rezultatom 2:1. Za utakmicu 2. kola kvalifikacija trener neće moći da računa na nekoliko veoma važnih igrača, levi bek Oleg Jermak (11n/1g/1a), defanzivni vezista Aleksandru Onika (27n/1g/3a) i desno krilo Aleksandru Grosu (24n/2g/3a) koji su pretrpeli povrede, dok levo krilo Aleksandru Suvorov (20n/2g/2a) i štoper Andrej Novikov (24n/5g/2a) imaju po crveni karton te danas neće nastupiti.

Predlog:

1-1 @1,55 (vođstvo domaćina na poluvremenu i pobeda na kraju utakmice)

D3+ @2,15 (domaćin postiže 3 ili više golova)


19:00 Gabala (Azerbejdžan) – Jagielonija (Poljska)

Gabala je generalno tokom prethodne sezone igrala veoma solidno i zauzela 2. poziciju, te postala i najefikasnija ekipa, ali je u poslednjih nekoliko kola spustila ritam i loše rezultate prenela na pripremne utakmice. Tokom priprema ostvarili su 2 poraza, od Ahmata (1:0) i Ludogoreca (2:0), ali su ipak uspeli da slave protiv daleko kvalitetnijeg Utrehta (1:0). Sa druge strane, Jagielonija je kao poljski vicešampion očekivano ušla u pripreme i kasnije u LE pod imperativom što boljih rezultata što se donekle i ispunilo s’ obzirom da su ostvarili minimalan poraz od AEK-a (1:0), a nakon toga pobedu nad Stilonom sa ubedljivih 6:0. U 1. kolu kvalifkacija sastali su se sa Dinamom iz Batuma, koga su u gostima savladali sa 1:0, a na svom terenu sa čak 4:0, te izborili plasman u 2. kolo.

Predlog:

GG @2,00 (obe ekipe postižu bar po 1 gol)

X2 @1,55 (remi ili pobeda gostiju)


19:00 Haugesund (Norveška) – Leh Poznanj (Poljska)

Obe ekipe u ovu utakmicu ulaze vodeći ogromnom motivacijom i odličnom formom, a bez sumnje je da će ovo biti jedna od najneizvesnijih večerašnjih utakmica. Haugesund se trenutno nalazi na 8. poziciji u norveškom prvenstvu, ali imaju samo 5 bodova manje od drugoplasiranog Brana. U 1. kolu kvalifikacija izbacili su ekipu Kolerajna, ukupnim rezultatom 7:0, pošto smo u Norveškoj videli upravo taj rezultat, dok smo u Severnoj Irskoj videli rmei bez golova. Sa druge strane, Leh je u poljskj Ekstraklasi zauzeo 3. poziciju sa istim brojem bodova kao drugoplasirana Jagielonija, a bili su jedna od najkvalitetnijih i najopasnijih ekipa te lige. Nakon pobede u pripremnoj utakmici nad Hapoel Ber Ševom (3:0) Leh je uspeo da u Ligi Evrope izbaci makedonski Pelister ukupnim rezultatom 7:0 što govori o njihovom načinu igre. U Poljskoj su slavili sa 4:0, dok je u Makedoniji usledio formalni susret i nova ubedljiva pobeda rezultatom 3:0.

Predlog:

GG @1,75 (obe ekipe postižu bar po 1 gol)

3+ @1,85 (3 ili više golova na utakmici)

X2&GG @2,20 (remi ili pobeda gostiju uz bar po 1 gol obe ekipe)


19:00 Estersunds (Švedska) – Galatasaraj (Turska)

Estersunds u tekućem švedskom šampionatu zauzuima 6. poziciju, a u poslednjem odigranom kolu sastali su se sa ekipom Jonkopingsa, kada su na svom terenu remizirali rezultatom 1:1 i to pored ogromne dominacije na terenu. Sudeći po izdanjima na prethodnih nekoliko utakmica Estersunds izgleda veoma dobro i može se reći da nisu imali sreće kada im je žren dodelio ekipu Galatasaraja, jer bez sumnje je da bi mogli proći bar do sledećeg kola. Galatasaraj sa druge strane je u pripremnom periodu odigrao dve utakmice i pritom zabeležio obe pobede protiv mađarskih ekipa Đirmota (1:0) i DVTK-a, a pre toga u turskom prvenstvu zauzeli su 4. poziciju. Ova ekipa uspela je da u poslednjih 6 utakmica podigne formu na odličan nivou te su zabeležili svih 6 pobeda uz gol razliku 12:4.

Predlog:

X2&2+ @1,50 (remi ili pobeda gostiju uz minimalno 2 gola)


19:00 Vaduc (Lihtenštajn) – Odd (Norveška)

Ekipa Vaduca je do Lige Evrope došla osvajanjem Kupa Lihtenštajna pobedivši u finalu Ešen sa 5:1, iako su u švajcarskom šampionatu, u kojem se takmiče, zauzeli poslednju poziciju i relegirali u niži rang, sa 30 bodova iz 36 utakmica. U 1. kolu kvalifikacija rutinski su savladali ekipu Bala Tauna, rezultatima 2:1 u gostima i čak 3:0 kod kuće, a u obe utakmice pobede su mogle biti i nešto veće sudeći po njihovoj igri. Iako su ispali iz prve lige vidi se da im Evropa itekako znači. Odd je sa druge strane trenutno devetoplasirana ekipa u norveškom prvenstvu, a imaju ubedljivo najlošiji napad (12 pogodaka) kao i jednu od najboljih odbrana (16 primljenih golova). U uvodnom kolu rutinski su savladali ekipu Balimene, rezultatima 3:0 kod kuće, dok je u Severnoj Irskoj bilo “skromnih“ 2:0 iako je sudeći po igri to overvanjae prolaska moglo biti ubedljivije. Odd je kontrolisao veći deo terena tokom većeg dela utakmice i sa svojih 13 udaraca ka golu bio prava opasnost za slabašnog protivnika koji je pretio samo 5 puta.

Predlog:

P/K X @1,70 (remi na poluvremenu ili na kraju utakmice)


19:30 Astra Đurđu (Rumunija) – Zira (Azerbejdžan)

Astra je nekoliko meseci u nazad pritisnuta finansijskim problemima, određeni deo važnih igrača je otišao, a sve se to odrazilo na rezulate, jer su zabeležili 3 pobede na 3 pripremne utakmice uz gol razliku 4:9, a pritom su i poraženi u finalu nacionalnog kupa. Sve u svemu pitanje je koliko je Astra u ovom trenutku spremna za nove avanture u Evropi. Zira je u 1. kolu kvalifikacija ostvarila 2 pobede nad Diferdanžom, kod kuće sa 2:0, a u gostima nešto blažim rezultatom 2:1. U azerbejdžanskom prvenstvu Zira je zauzela 4. poziciju, a bili su jedna od srednje neefikasnih ekipa. Zira nije pretrpela poraz na poslednjih 8 utakmica, a nakon 4 remija vezali su i 4 pobede na poslednje 4 utakmice u nizu.

Predlog:

DA2 @1,70 (gost postiže bar 1 gol)

Vredi probati:

X2&2+ @2,65 (remi ili pobeda gostiju uz bar 2 gola na utakmici)


Kakva su Vaša očekivanja za ove utakmice? Da li mislite da ćemo videti par iznenađenja?

Kvote su preuzete iz kladionice Maxbet


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje