sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

LIGA EVROPE: Partizan – Plzen (najava meča)

U četvrtak se od 21:05 časova igra prvi susret 1/16 finala Lige Evrope, na dobrano pounjenom ispunjenom stadionu ,,JNA“, beogradski Partizan će ugostiti klub iz Češke Republike, Plzen.

 

Posle Crvene Zvezde koja je u utorak odigrala 0:0 protiv moskovskog CSKA, beogradski crno-beli posle velikog uspeha i prezimljavanja u evrokupovima po drugi put u 21.veku, dočekuju ekipu koja je aspolutno osvojila jesenji deo prvenstva Češke Republike i već sada se može smatrati novim šampionom ove centralnoevropske države.

PRELAZNI ROK: Fudbalski klub Partizan je tokom prelaznog roka nastojao da dovede igrače na mestima koja su se smatrala deficitarnim tokom jesenjeg dela, na poziciji levog beka koja je dosta kritikovana, stigao je Slobodan Urošević (14/2) iz kruševačkog Napredka i najverovatnije će početi meč sa Česima. Na poziciji defanzivnog veznog kao zamena za Evertona Luiza koji je otišao u italijanski Spal, stigao je Saša Zdjelar, koji bi svojim kvalitetima trebalo da unese čvrstinu i mirnoću u igru ovog tima. Na poziciji centralnog veznog stigao je i Juri Vakulko, 20-godišnji kapiten mlade reprezentacije Ukrajne koji bi tek trebalo da dokaže svoje kvalitete. Dok je na ofanzivnim veznim pozicijama angažovan jedan od najboljih igrača lige, Đorđe Ivanović (21/11) iz Spartak Subotice. Što se tiče odlazaka iz tima, najznačajniji odlazak jeste defanzivni vezni igrač Everton Luiz (26/1/1), od ostalih igrača koji su napustili tim tu su golman Stevanović, Petar Đuričković, Alen Stevanović, Mohamed El Munir, Filip Kljajić, Lazar Ćirković, Saša Marjanović, Teofil Solomon, ali niko od njih nije imao značajniju ulogu u timu. Prvom timu priključeni su omladinci Armin Đerlek, Strahinja Jovanović, Luka Cucin i Svetozar Marković koji su na pripremama iskoristili ukazanu šansu i pokazali da mogu da nose seniorski dres.

PRIPREMNI PERIOD: Partizan je tokom pripremnog period na Kipru odigrao 6 mečeva, ostvario je 3 pobede, protiv ekipa Ermisa 4:0, Teplica 2:0 i u generalnoj probi protiv Shakhtar Soligorska 2:1, jedan remi sa ekipom poljskog Gornjika i dva poraza od Slovan Libereca 1:2 i letonske Liepaje 0:1

TIM ZA PLZEN: Tokom pripremnog period trener Đukić je šansu ukazivao svim igračima i često se dešavalo da jedan tim odigra svih 90.minuta, pojačanja su se uklopila odlično, dok su mladi igrači iskoristili pruženu šansu, ali se neka kontura igre vidi, insistira se dosta na defanzivnim zadacima tima, dok se u završnici pojavljuju oba beka, Zdjelar je doneo mirnoću u igri, ali je doživeo peh na prvom meču zbog koga će propustiti meč sa Plzenom u Beogradu što će se osetiti u igri Partizana. Odlične igre pružio je skupo plaćeni Sejduba Suma koji bi mogao tokom proleća da bude najveće pojačanje ovog tima. Očekuje se da Partizan počne u sledećem sastavu: Stojković – Vulićević, Miletić, Mitrović, Urošević – Pantić, Jevtović – Janković, Suma( Ivanovic) , Tošić – Tavamba.

 

Zbog povrede butnog mišića sa ovog meča izostaće Zdjelar, a trebalo bi da ga zameni Jevtović, što će po prikazanom na pripremama donekle oslabiti protok lopte koji je zaista dobro izgledao kada je Zdjelar igrao, videćemo da li će Pantić koji je prekomandovan u centralni deo veznog reda uspeti da uspotavi pas igru i bude spona izemđu odbrane i ofanzivnijih igrača tima.

Izjava Miroslav Đukić: ,,Plzen je takmičarska ekipa, igra na rezultat, ali smo ih dobro analizirali, gledali njihove utakmice i sa Vojvodinom, znamo kakav intenzitet imaju u igri. Na pripremama smo birali baš ekipe koje su slicne njima i mislim da ćemo biti spremni, jer smo i mi dobra ekipa. Nećemo ih potceniti. – Pokušaćemo da dobijemo utakmicu kod kuće, ali svejedno nam je da li igramo na u Humskoj ili na strani, ali je na našem stadionu veoma važno da ne primimo gol. Tako da bi sa svakom pobedom bez primljenog gola bio zadovoljan.Krmenčik nije bez razloga najbolji strelac češkog prvenstva, mnogo puta je pokazao klasu i kvalitet. Ovakvi dueli se igraju na dve utakmice, ali nadam se da neće sutra dati gol. Važno je da prvu utakmicu u sezoni odigramo dobro i sa pozitivnim rezultatom je završimo. Igramo protiv kvalitetnog rivala, ali verujemo u sebe i nadamo se najboljem“


PRELAZNI ROK: Kao što je već i postalo tradicija u Plzenu, nema previše aktivnosti tokom prelaznog roka, klub se pojačao dolaskom korpulentnog napadača Tomas Chory-a (14/3/2) iz Brna, koji će doneti timu drugu dimenziju sa visinom od 199cm. Iz kluba je upravo u drugom pravcu, u Brno, otišao rezervni napadač Rezniček (17/2/1).

PRIPREMNI PERIOD: Ekipa Plzena odradila je vrlo uspešne pripreme i praktično radila samo dodatno na podizanju fizičke kondicije jer tim koji zauzima prvo mesto u Češkoj Republici nije puno menjan. Odigrali su 9 mečeva, pobedili su 6 puta,1 remizirali dok su poraženi 2 puta, savladali su domaće niželigaše Usti nad Orlici 3:0, potom Domazlice 7:4 i Sokolov 6:0, potom je usledilo slavlje protiv Bazela 1:2, pa dva ubedljiva poraza od Salzburga 5:0  i Šangaj Šenhua 5:1, da bi potom ubedljivo savladali Legiju 5:1, početkom februara odigrali su nerešno sa Ried-om 0:0, da bi u generalnoj probi savladali kineski Guizhou 2:1. Ako se gleda drugi deo priprema najbolji strelac tima je očekivano Krmenčik sa 4 gola, slede Čermak i Bakoš sa po 2, dok su po jedan gol dali Kopič i Čori.

TIM za MEČ SA PARTIZANOM: Podsećamo vas da detaljnu analizu tim Plzena možete pročitati ako kliknete na https://www.sportskenovosti.net/viktorija-plzen-protivnik-partizana-nokaut-fazi-lige-evrope-59669/ 

Što se tiče očekivanog tima tokom priprema se iskristalisao isti tim koji je igrao i tokom jeseni iako je upravo taj tim doživeo vrlo neprijatan poraz od kineskog Šangaja i Salzburga. Golman tokom Lige Evrope je Hruška, iako ne brani u domaćem prvenstvu, odbrana je stabila i jaka u duel igri, ali se pokazalo da može da ima problema sa ulaskom igrača iz drugog plana u dubinu, naročito kada stoji visoko, čine je iskusni levi bek Limberski, desni bek Reznik i štoperski par Hejda i Hajek, mada se tokom pripremam uigravao nešto iskusniji par Hejda i Hubnik. Centralni vezni igrači su Hrošovski i Horava, dok najveća snaga tima leži u četvorici najofanzivnijih igrača. Levokrilni napadač Kolar je najčešće faulirani igrač tima, jak na lopti i driblingu, Jan Kopič je pravi plejmejker koji ume i da postiže golove, dok je desnokrilni napadač Petržela sličan tim igrača kao i Janković u Partizanu. Odlični Krmenčik u napadu nastavio je da rešeta i na pripremama, tokom jeseni je na 20 mečeva postigao 16 golova uz 7 asistencija, a na pripremama je dodao još 4.

Izjava trenera Plzena: ,,Partizan je tim koji se pravio ove zime. Veoma važna utakmica je pred nama, ali i njima. Spremni smo da uđemo u bitku. Obe ekipe ulaze iz priprema u meča, videćemo ko se bolje spremio.Kao što igrači vole pun stadion, umesto da igraju za 100 gledalaca, tako i ja volim kada su tribine pune. Nadam se da će tako biti.Potpuno smo svesni da Partizan može da dominira na ovom meču. Znamo da to mogu, ali se nadam da ćemo se izboriti sa tim. Nadam se da ćemo mi biti ti koji ćemo dominirati. Kod Partizana bih izdvojio odlične igrače i dobro kretanje“


OČEKIVANJA: Smatramo da nas očekuje jako zanimljiv duel dva tima sa ujednačenim kvalitetom, domaći tim bi mogao da iskoristi dobra ubacivanja ofanzivnih vezista iz drugog plana,iza leđa odbrane protivnika i na taj način ugrozi gol gostiju, dok će Tavamba najverovatnije imati puno problema sa takođe korpulentnim štoperima gosta. Sa druge strane defanzivna linija moraće da pronađe načina da zaustavi kvartet napadača gostiju jer su zaista jako opasni individualci koji će iskoristiti svaku grešku odbrane.

PREDLOG za KLAĐENJE: GG (oba tima daju gol) (kvota 1,85)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje