petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

LIGA EVROPE – NAJAVA MEČEVA na programu od 17 do 19 časova!j

Danas je na programu preostalih 15 mečeva, 1/16 finala Lige Evrope, a u ovom članku najavićemo mečeve koji će se igrati u ranijem terminu, od 17 i 19 časova:


17:00 Astana (Kazahstan) – Sporting (Portugal)

Ekipa Astane jedno je od prijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg izdanja Lige Evrope, najpre su učestvovali u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde su stigli do poslednje runde kvalifikacija i ispali od škotskog Seltika. Najpre su izbacili letonski tim Spartak Jurmalu (1:0 pobeda na domaćem terenu i 1:1 na gostovanju), potom su bili bolji od varšavske Legije (pobeda na domaćem terenu 3:1 i poraz na strani 1:0), da bi potom ispali od Seltika (poraz 5:0 na gostovanju i pobeda na domaćem terenu 4:3). U grupnoj fazi Lige Evrope igrali su sa ekipama Viljareala, Slavije Prag i Makabi Tel Aviva i ostvarili skor 3-1-2 uz gol razliku 10:5 ( na domaćem terenu savladali su Makabi TA 4:0 i remizirali sa Slavijom 1:1, dok su od Viljareala poraženi 2:3). Što se tiče promena u timu, drugi strelac tima u Ligi Evrope, Junior Kabananga (5/3) otišao je u ekipu Nasr, on je bio i najbolji strelac tima u domaćoj ligi gde je na 31 meču postigao 19 golova, dok drugih odlazaka nije bilo. Tim je pojačan dolaskom veznog igrača Marka Stanojevića (30/4/2) iz Šahtar Karagandija, kao i Zajnutdinova (27/7/3) iz Tarza i Pertsukha (25/2/2) iz Azkhajika. Izostaće vezni igrač Mužikov (35/6) zbog suspenzije.

# Tim Astane je na 10 od 11 poslednjih mečeva u evrokupovima na svom stadionu primio gol, jedini put kada nije, slavili su protiv Makabija 4:0.

Ekipa Sportinga je tim koji je ispao iz Lige šampiona, tj zauzeo treće mesto u grupi sa Juventusom, Barselonom i Olimpijakosom, uspeli su da savladaju Olipmpijakos dva puta 2:3 i 3:1, a sa Juventusom su remizirali 1:1 na domaćem terenu, na gostovanjima Juventusu i Barseloni poraženi su 2:1 i 2:0, dok su poraženi i kod kuće od Barselone 0:1. Što se tiče trenutne pozicije u šampionatu oni zauzimaju treće mesto sa 53 boda i nalaze se u borbi za titulu jer zaostaju svega dva boda za ekipama Porta i Benfike. Promene u timu nisu zaobišle ni njih, bek Silva (6/0) pojačao je Romu, dok je bilo i nekih drugih manje bitnih odlazaka. Od pojačanja su stigli brazilac Vendel (43/6) iz Fulminensea, kao i Josip Mišić (19/2) iz Rijeke i Ruben Ribeiro (16/3) pojačali su vezni red tima, dok je odbrana pojačana levim bekom Lumorom (17/0) iz Portimonensea, dok je u napadu stigao kolumbijac Montero (36/14) koji je nastupao u dresu Vankuvera i pokazao da će biti dobro pojačanje odigravši već tri meča za Sporting.

#Tim Sportinga ima niz od 15 mečeva na kojima su primili gol u Ligi Evrope u gostima!

Verujemo da će se igrati jedan otvoren meč, gde domaćin vidi svoju šansu u prvom meču, iako je prednost gostiju takmičarska forma jer im je prvenstvo u toku, dok je domaćin ostao bez svog najboljeg strelca Kabanange, ali je ostao Tvamusi (36/17/2) koji će pretiti golu Sportinga, velika prednost domaćeg tima je i veštački travnjak protiv koga se negativno izrazio i trener Sportinga, Žesus.

PREDLOG za KLAĐENJE: GG (oba tima postižu gol) (kvota 1,95)


19:00 Borusija Dortmund (Nemačka) – Atalanta(Italija)

Milioneri dočekuju italijanski tim Atalantu i nastavljuju svoju evropsku priču ovog puta u slabijem po rangu takmičenju Ligi Evrope. Dortmund je grupnu fazu LŠ završio na 3.mestu u grupi sa Real Madridom, Totinhemom i APOEL-om. Doživeli su 4 poraza i 2 remija sa Apoleom, svi mečevi završeni su prolaskom tipa GG, dok je poslednjih 10 mečeva u Evropi ovog tima završeno prolaskom tipa GG, a da Dortmund nije slavio. U domaćim okvirima u seriji su od 5 mečeva bez poraza 3 remija i 2 pobede.  Što se tiče promena u timu dodati igrači na spisak su: napadač Michy Batshuayi, i vezni igrači Marco Reus i Jadon Sancho
sa spiska su otpali: Pierre-Emerick Aubameyang (6/4 -najbolji strelac tima u LŠ), Eike Bansen, Marc Bartra (4/0), Jacob Bruun Larsen, Till Schumacher, Janni-Luca Serra, Neven Subotić.

Atalanta je ove godine igrala odlično u Evropi, u grupi sa Evertonom, Lionom i Apolonom zauzeli su prvo mesto sa 4 pobede i 2 remija (pobede na domaćem terenu Everton 3:0, Lion 1:0, Apolon 3:1, na gostovanjima pobeda nad Evertonom 1:5 i remi mečevi sa Apolonom 1:1 i Lionom 1:1). Iz tima je otišao vezni igrač Jasmin Kurtič (4/0 u LE), a novi igrači na spisku su Musa Barrow, Dejan Kulusevski, Luca Rizzo (11/2 iz Spala). Trenutno su na 8.mestu Serije A, a u poslednjih 5 mečeva, imaju 3 pobede, 1 remi i 1 poraz.

Jako zanimljiv dvomeč gde očekujemo ujednačenu borbu, gosti iz Italije svoju šansu vide u revanš meču na domaćem terenu, a mečevi u Ligi Evrope ove godine pokazali su da umeju da igraju i kada su gosti. 

PREDLOG za KLAĐENJE: 2-4 gola na meču (kvota 1,55)


19:00 Lugogorec (Bugarska) – Milan (Italija)

Tim Ludogoreca nastao iz kapitala tranzicije na istoku Evrope, u Bugarskoj nekoliko godina važio je za tim koji ubrzano napreduje i razvija se, i ove godine počeli su takmičenje u Ligi šampiona, najpre su prošli ekipu litvanskog Žalgirisa posle dosta teškoća, posle poraza 2:1 na gostovanju, slavili su na domaćem terenu 4:1, posle toga su ispali do ekipe Hapole Ber Ševe (poraz na gostovanju 2:0, pobeda kući 3:1). Usledio je meč kvalifikacija za Ligu Evrope u kome su izbacili litvansku Suduvu (pobeda 2:0 na domaćem terenu i 0:0 na gostovanju). U Ligi Evrope su bili u grupi sa Basaksehirom, Bragom i Hofenhajmom, imali su skor 2 pobede, 3 remija i 1 poraz (na domaćem terenu su pobedili Hofenhajm 2:1, remi sa Bragom 1:1 i poraz od Basaksehirspora 1:2). Veliki problem za ovaj tim biće izostanci veznog igrača Nathaniela (24/3), kao i najboljeg strelca tima Keserua (23/10). Novi igrač u timu je ŚWIERCZOK (21/16 – najbolji strelac ekipe Zaglebije Lubin).

Nekada veliki tim Milan morao je da igra kvalifikacije za Ligu Evrope, pobedili su najpre u oba meča U.Krajovi 0:1 i 2:0, potom Škendiju 6:0 i 0:1. U grupi Lige Evope imali su skor 3-2-1 u grupi sa Austrijom iz Beča (pobede u oba meča 5:1), AEK-om iz Atine (oba meča 0:0) i sa Rijekom (pobeda 3:2 i poraz 0:2). Milan je u Seriji A, povezao 6 mečeva bez poraza, 4 pobede i 2 remija. Nema promena u timu Milana, a neće igrati vezni igrač Lokateli (7/0/1).

Ne očekujemo atraktivan meč u Bugarskoj, domaći tim respektovaće slavnog protvnika koji ove godine osim protiv Austrije u Beču, nije uspeo da pokaže konkretne partije.

PREDLOG za KLAĐENJE: 0-2 gola (kvota 1,70)


19:00 Olimpik Marsej (Francuska) – Braga (Portugal)

Francuski velikan koji se ove sezone vratio na veliku scenu dobrim igrama u domaćem šampionatu, dočekuje člana velike četvorke lige Portugala, ekipu Brage. Olimpik Marsej trenutno je drugi tim šampionata Francuske. Put ovog tima do 1/16 finala, počeli su u kvalifikacijama protiv Ostendea (pobeda na domaćem terenu 4:2 i nerešeno 0:0), potom su savladali slovenačke Domžale (1:1 na gostovanju i 3:0 na domaćem terenu). U grupnoj fazi imali su skor 2-2-2 i gol razliku 4:4. Od 5 mečeva na domaćem terenu slavili su 4 puta i jednom remizirali. Trenutno je vezni igrač Thuvian uz napadača Germaina u najboljoj formi u domaćem timu, dok sve veći doprinos daje i Dimitri Payet. Nova imena na listi igrača su Henri Bedimo, Romain Cagnon, dok su sa spiska otpali manje važni igrači Dória, Tomáš Hubočan, Christian Madede.

Braga se plasirala u Ligu Evrope, pobedom na švedskim AIK-om (1:1 remi na gostovanju i 2:1 pobeda posle produžetaka na domaćem terenu), a potom i nad islandskim FH-om pobede 1:2 i 3:2. U grupnoj fazi skor 3-1-2 i gol razlikom 9:8. Na gostovanjima su svaki put primili gol i svaki put dali gol. Što se tiče promena u timu, otpali su Ricardo Ferreira (4/0 u LE odbrana), Fransérgio (9/4/1 jako važan vezni igrač), André Moreira (0/0 golman), dok su na spisak igrača dodati Wilson Eduardo, Diogo Figueiras (12/1 odbrana -stigao iz Olimpijakosa), Andrej Lukić (13/1 stigao iz Osijeka – vezni igrač). Neće igrati standardni defanzivac i drugi strelac tima Raul Silva (15/5/3).

PREDLOG: 3+ (tri i više golova na meču) (kvota 1,65PREDLOG 2: Thuvian daje gol 


19:00 Nica (Francuska) – Lokomotiva Moskva (Rusija)

Nesreće ove godine što se tiče francuske Nice jesu veliki problemi sa povredama najvažnijih igrača, a po čim se to sredilo tim je počeo sa boljim partijama i sada je na 9.mestu lige, čemu je doprinela nova negativna serija od 3 vezana poraza i to od Dižona, Tuluza i Meca. U Ligi Evrope bili su u grupi sa Viteseom, Zulte Varegemom i ekipom Lacija, imali su skor 3-0-3 uz gol razliku 12:7. Na domaćem terenu su imali skor 2-0-1 i svaki put je viđeno najmanje tri gola na meču. Novi igrači u timu su veznjaci Mickaël Le Bihan, Ihsan Sacko, dok su sa spiska otpali vezni igrači Kozielo i Snajder, kao defanzivci Loris i Valter.

Što se tiče Lokomotive, ona je vodeći tim ruskog šampionata sa 8 bodova prednosti nad Zenitom. U Ligi Evrope igrali su u grupi sa FC Kopenhagenom, Šerifom i Zlinom, imali su skor 3-2-1 i gol razlikom 9:4. Na gostovanjima su imali skor 1-2-0 i gol razliku 3:1, svaki put je bilo 0-2 gola. Tokom pripremam su igrali jako loše i pobedili su samo Osijek 1:0, 4 puta remizirali (Tijanjin, Ostersunds, Kalmar i Stromgodset), a zabeležili su i dva poraza od Lucerna 3:0 i Ferencvaroša 2:1. Tim je nepromenjen u odnosu na prvi deo sezone.

Gosti će doći sa željom da postignu što bolji rezultat i prenesu odluku na meč u Moskvi gde će tim sa Azurne obale dočekati jako hladno vreme koje više pogoduje domaćinu, sa druge strane Nica je u lošem momentu u domaćem šampionatu i dosta lako prima golove, tako da će zanajući kvalitet protivnika morati da budu oprezni u defanzivi.

PREDLOG za klađenje: 2 > (više golova u 2.poluvremenu) (kvota 2,05)


19:00 Ostersunds (Švedska) – Arsenal (Engleska)

Veliki dan za mali švedski klub Ostersunds koji će pamtiti ovu sezonu po najvećem uspehu u istoriji kluba. Oni su svoje putovanje kroz Ligu Evrope, počeli izbacivanjem turskog velikana Galatasaraja (pobeda 2:0 kod kuće i 1:1 na strani), potom su savladali luksemburšku Fola Eš (1:0 na domaćem terenu i 1:2 na gostovanju), usledilo je izbacivanje grčkog PAOK-a (pobeda na domaćem terenu 2:0 i poraz na gostovanju 1:3). U grupnoj fazi igrali su sa Zorjom, Atletiko Bilbaom i Hertom i ostavrili skor 3-2-1 uz gol razliku 7:4. Na domaćem terenu su savladali Hertu 1:0 i Zorju 2:0, dok su sa Bilbaom remizirali 2:2. U odnosu na prvi deo sezone, Ostersund je napustio defanzivni vezni igrač Fouad Bachirou (12/1 sredina), Tim Björkström (2/0 odbrana), Gabriel Somi (8/1/1), dok su novi igrači u timu Dino Islamovic (27/8 napad – stigao iz Treleborga), Noah Sonko Sundberg (28/1 stigao iz Sundsvala), Tesfaldet Tekie (stigao na pozajmicu iz Genka, vezni igrač).

Arsenal i ove sezone ne blista u Premijer ligi, a tim je doživeo neke promene u ovom prelaznom roku, otišao je Aleksis Sančez dok je u tim stigao nekadašnji tandem iz Dortmunda, Mkhtarijan (stigao iz Man.Utd) i Aubumejang (napadač Dortmunda), ali će samo Mkhtarijan imati priliku da zaigra u Švedskoj. Pored ovog igrača i Santi Kazorla je dodat na spisak igrača. Sa spiska igrač su otpali Chuba Akpom, Krystian Bielik, Francis Coquelin, Mathieu Debuchy, Olivier Giroud, Marcus McGuane, Tafari Moore, Julio Pleguezuelo, Jeff Reine-Adélaïde, Alexis Sánchez, Ben Sheaf, Theo Walcott. Očekuje se dosta jak sastav Arsenala, za raliku od mečeva u grupi gde su igrali sa Crvenom Zvezdom, Kelnom i BATE Borisovim i ostavrili skor 4 pobede, 1 remi i 1 poraz ( na gostovanjima su slavili protiv Zvezde 0:1, BATE-a 2:4 i remizirali sa Kelnom 0:0). Neće igrati prvi strelac tim Lakazet zbog povrede.

Gosti jesu aposolutni favoriti na ovom meču, ali pre svega veštačka podloga na stadionu Ostersundsa, izuzetno hladno vreme koje će ih dočekati na severu Švedske, neće pogodovati igračima gostiju, tako da ne očekujemo puno golova na ovom meču.

PREDLOG za klađenje: X2&0-3 gola (kvota 1,65)


19:00 Real Sosjedad (Španija) – Salzburg (Austrija)

Španski tim Real Sosijedad je u Ligi Evrope ove godine ostvario skor od 4 pobede i 2 remija, a samo jednom u tih 6 mečeva nismo videli tri i više golova. Bili su u grupi sa Rosenborgom, Zenitom i Vardarom (na domaćem terenu savladali su Rosenborg 4:0, Vardar sa 3:0, dok su od Zenita poraženi 1:3). Što se tiče tima otišao je jako važan defanzivac Iñigo Martínez (3 meča u LE), kao i Karlos Vela (napadač 1/0 u LE). Od novih igrača u timu, tu su defanzivac stigao iz Rome, Hektor Moreno, kao i Jon Gurid, veznjak koji do sada nije bio registrovan za mečeve LE. Ono što je problem za Sosijeda jeste forma, doživeli su 5 poraza u poslednjih 6 mečeva, a poslednjih 5 mečeva videli smo tri i više gola na njihovim mečevima. 

Salzburg je tim koji je šampion Austrije, nisu se plasirali u Ligu šampiona jer su ispali od ekipe Rijeke (0:0 u gostima i 1:1 na domaćem terenu). Usledio je meč sa rumunskim Vitorulom i pobede 1:3 na gostovanju i 4:0 na domaćem terenu. U grupnoj fazi imali su skor 3-3-0 tj. nisu doživeli poraz, slavili su protiv Marseja 1:0 i Gimaraeša 3:0 na domaćem terenu i protiv Konijaspora 0:2 na gostovanju. Što se tiče promena u timu, na spisku više nije standardni defanzivac Paolo Miranda (6/0 u LE), veznjak Rzatkovski (4 meča, 3 puta ušao sa klupe, vezni red). Novi igrači su Enock Mwepu (18/6 u dresu Ligeringa- vezni red), André Ramalho (stigao iz Leverkuzena – odbrana), Dominik Szoboszlai (19/7 u dresu Liferinga – vezni red). U nastavku prvenstva zabeležili su dve vezane pobede.

 Sudar dva tima sa različitim stilovima igre, Sosijedad koji igra dosta otvoreno i sa puno golova, dok je sa druge strane tim koji u Evropi ove sezone ne zna za poraz i ne igra mečeva sa puno golova ni u svojoj ni u protivničkim mrežama.


19:00 Spartak Moskva (Rusija) – Atl.Bilbao (Španija)

Ruski tim Spartak, ove godine našao se direktno u Ligi šampiona gde su igrali u grupi sa Liverpulom, Mariborom i Seviljom, ostvarili su skor 1-3-2 i gol razliku 9:13 i zauzeli 3.mesto koje im je i donelo ovaj dvomeč sa Bilbaom. Savladali su Sevilju na domaćem terenu 5:1, remizirali na domaćem terenu sa Liverpulom i Mariborom 1:1, kao i sa Mariborom na strani 1:1, dok su od Sevilje poraženi na gostovanju 2:1 i od Liverpula 7:0.Tim ulazi u ovaj meč direktno iz pripreman na kojima su igrali promenljivo, ali su u generalnoj probi savladali Spartu iz Praga 1:2. Nova imena u timu su Hani (23/8) koji stiže sa epitetom najboljeg strelac Anderlehta, kao i Leontijev, vezni igrač iz drugog tima Spartaka. Sa spiska su otpali Georgi Dzhikiya (5/0 u LŠ odbrana), Artem Samsonov (nije igrao u LŠ). Maksimović, defanzivac koji je pojačao Spartak u zimskom prelaznom roku nema pravo nastupa za tim.

Atletiko Bilbao je trenutno 13.tim Primere i tim u jako lošoj formi, 5 remija i jedan poraz u poslednjih 6 mečeva ovog kluba. Što se tiče Evrope, ostvarili su skor u grupi 3-2-1 i to posle lošeg starta u prva tri kola, kad su najpre remizirali u gostima sa Hertom 0:0, potom poraženi na gostovanju Zorji 1:0, pa potom opet remizirali sa Ostersundsom u gostima 2:2. Usledile su tri pobede 1:0 na Ostersundsom i 3:2 nad Zorjom na domaćem terenu i 0:2 na Hertom u gostima. Iz tima je otišao standardani štoper Laporte (10/0 – jedini u golmana odigrao svih 900 minuta u LE), dok je kao pojačenje stigao Iñigo Martínez iz Sosijedada ali on nema pravo nastupa zbog igara za svoj bivši klub u istom takmičenju. A registrovan je i Unai Nunez i mladog tima Bilbaoa.

Domaći tim svoju šansu vidi na svom stadioni, iako tradicija kaže da Bilbao nikada nije poražen protiv neke ruske ekipe u evrokupovima. Sa druge strani gosti imaju problema sa formom, a protiv Zorje i Ostersundsa su pokazali da se u Evropi i ne snalaze baš najbolje na gostovanjima.

PREDLOG za klađenje: 1X&0-3 gola (kvota 1,80)


Nadamo se da će vam ova najava pomoći u odabiru mečeve, podesećamo vas da su svi predlozi zasnovani na statistici, trenutnoj formi timova i mišljenju urednika sajta i da nisu sigurni, a igrate ih na svoju odgovornost!


SVE KVOTE SU IZ KLADIONICE MAX BET!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje