petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga konferencija (kvalifikacije): Čukarički – Sumqayit

Ekipa Čukaričkog počinje još jedno evropsko leto, ovog puta u kvalifikacijama za novo takmičenje Ligu konferencija. Što se tiče promena u timu, levi bek Dimitrije Kamenović (30/2) prešao je u Lacio, još jedan defanzivac Nikola Ćirković (26/1) takođe je napustio klub, kao i Miloš Ostojić (22/1) koji je otišao u letonsku Liepaju, pozajmica je istekla Danilu Pantiću.

Što se tiče dolazaka, Čukarički je pojačao svoje redove, stigao je napadač sa Jamajke – Norman Campbell, Nikola Čolić krilni napadač stigao je iz Partizana, Bojan Roganović stigao je iz OFK Titograda, dok je Aleksa Janković stigao iz Voždovca.

Tim Čukaričkog odradio je jako dobre pripreme gde su savladali Radomlje iz Slovenije i Olimpiju, potom rusku Arsenal Tulu, dok su remizirali sa izraelskim Ashdodom, u prvom kolu Super lige, savladali su Voždovac 2:1.


Sa druge strane je azerbejdžanski tim Sumqayit koji je sezonu u Azerbedjžanu završio na 3.mestu sa skorom 10 pobeda, 9 remija i 9 poraza i gol razlikom 30:31. Prošle godine igrali su prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope (igrao se samo jedan meč) poraženi su na domaćem terenu od Škendije iz Makedonije 0:2.

Što se tiče promena u timu, tim su napustili ofanzivi vezni igrač Khayal Nacafov (26/1 gol/6 asistencija), golman Mekhti Dzhenetov (18/0/0), krilni napadač Elvin Mammadov (18/0/1), napadač Mehdi Sherifi (10/0/0), ofanzivni vezista Cavid Imamverdiyev (13/0/1).

U tim je stiglo samo četiri pojačanja, u pitanju su igrači iz domaće lige. Ekipa je odigrala prijateljske mečeve protiv Gaziantepa (poraz 2:1) i protiv Qarabaga (poraz 3:1)


Iako nemamo dovoljno informacija o kvalitetima gosta, rezultati pripremnih mečeva i činjenica da imaju jedan nov i neuigran tim, naspram dosta uigranog tima Čukaričkog, u koji se vratio i kapiten tima Docić koji je dugo bio povređen, smatramo da je domaćin apsolutni favorit i da će slaviti na ovom meču, a predložena igra je D2-4 (domaćin daje od 2 do 4 gola) po kvoti 1,55

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje