četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga konferencija: Partizan – Flora (četvrtak 30.09) – najava i prognoza.

Danas se na stadionu Partizana od 18:45, sastaju ekipe Partizana i Flore, radi se o 2.kolu grupne faze Lige konferencija.

Partizan je odlično otvorio ovo takmičenje pobedom nad kiparskim Anortozisom 0:2 i tako došao u jako dobru poziciju pred nastavak takmičenja da se bori za prvo mesto koje vodi direktno u osminu finala ovog takmičenja. Posle ovog meča Partizan je nastavio i sa jako dobrim utakmicama u domaćoj ligi gde ima sve pobede i remi u derbiju sa Crvenom Zvezdom. U poslednjem meču je i novajlija Menig pokazao da je pravo pojačanje za tim sa dve asistencije i jednim golom, pa se očekuje da Partizan i danas nastavi sa efikasnom i dopadljivom igrom.

Izjava Stanojevića: ,, Ovaj meč može dosta da nam pomogne da prezimimo. Daćemo sve od sebe da potvrdimo kvalitetno izdanje sa Kipra. Dolazi nam u goste estonska ekipa, sa 14 reprezentativaca i ogromnim internacionalnim iskustvom, njeni igrači u proseku imaju po 50, 60 susreta za državni tim u nogama, ali nama trijumf otvara vrata prezimljavanja. Druga pobeda bi nas približila plasmanu u narednu fazu, zato ulazimo sa posebnom energijom. Srećni smo što imamo dosta utakmica ove jeseni, spremali smo se za ritam od dva susreta sedmično, to znači da vredimo. Želimo što duže da ostanemo u Evropi.“

Očekivana postava: Popović, Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić, Marković, Natho, Menig, Rikardo.


Što se tiče Flore, jedan od najvećih klubova Estonije, izborio je grupnu fazu evropskog takmičenja i pokušaće da predstavi svoju zemlju u što boljem svetlu. Odigrali su solidan meč protiv Genta, gde su minimalno poraženi 1:0 na domaćem terenu, ali svakako da se nisu obrukali, kao što se možda očekivalo uoči meča. Utakmica protiv Legije u kvalifikacijama takođe je pokazatelj da tim može prijatno da iznenadi, pa samo uz maksimalan oprez, svaki favorit može do pobede nad timom koji u svojim redovima ima puno reprezentativaca Estonije sa dosta međunarodnog iskustva. Velika prednost Partizana biće činjenica da će najbolji strelac tima i po mnogima igrač – napadač Sapinen izostati danas.

Izjava Jirgena Hena: ,,Partizan je, u pogledu klase, poput Genta. Veoma su jaki i više od Belgijanaca vole da kontrolišu igru kroz kratke pasove i kombinacije. Vidljiv je jasan pravac i napredak. Što se tiče odsustva Sapinena, prošle godine protiv zagrebačkog Dinama igrali smo, takođe, bez Sapinena. Raunovo odsustvo menja naš napad. Koliko god da je Sapinen važan za naš tim, ne možemo uvek da računamo na njega. Moramo da pronađemo nove načine da nadoknadimo centarforovo odsustvo.“

Očekivana postava: Igonen, Luka, Sepik, Kusk, Kalaste, Sumets, Miler, Zenjov, Vasiljev, Ojama, Aliku


Očekivanja i prognoza: Bez ikakve sumnje Partizan je danas apsolutni favorit što zbog tržišne cene svojih igrača, tako i zbog činjenice da igra dobro i da ima mnogo više iskustva u evropskim takmičenjima od današnjeg rivala kao kluba, iako smo napomenuli da veliki broj igrača Flore ima internacionalne mečeve u dresu svoje selekcije. Naš predlog za danas je igra 1P1-2&2P1-3 gola po kvoti 2,12.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje