petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Nacija (plej of za odlazak na EP) – Gruzija – Makedonija (najava meča)

Od 18 časova na progaramu je susret baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će za oba tima biti istorijsko jer do sada ni jedni ni drugi nikada nisu učestvovali na nekom velikom takmičenju.

Meč će se igrati u Gruziji na stadionu Boris Paichadze Dinamo Arena, u Tbilisiju.

Selekcija Gruzije je u okviru Lige Nacija D grupa zauzeli prvo mesto u grupi sa Kazahstanom, Letonijom i Androm sa skorom 5 pobeda i 1 remi uz gol razliku 12:2. Jedini remi imalu su na gostovanju Andori 1:1. Potom su u polufinalu odigrali sa pobednikom grupe 2 Belorusijom i dobili taj meč 2:1 i tako došli do meča sa Makedoncima za plasman na Evropsko prvenstvo.

U novoj Ligi Nacija ove dve selekcije nalaze se u istoj grupi i odigrali su dva meča, oba su završena remijem 1:1, u oba meča vodila je selekcija Gruzije da bi potom Makedonija izjednačila.

Što se tiče kvalifkacija za Evrposko prvenstvo Gruzija je završila na 4.mestu u grupi sa Švajcarskom, Danskom, Republikom Irskom i Gibraltarom uz skor 2-2-4 (7:11)

Što se tiče sastava tima, oni će danas imati sve svoje najbolje igrače na raspolaganju, tj. neće imati bitnih izostanaka za ovaj meč, iako neće biti Khvicha Kvaratskhelia (5/1) iz Rubina i Levan Shengelia (7/0) iz Konijaspora.

Očekivana postava: Loria – S. Kverkvelia, D. Khocholava, O. Kakabadze, G. Kashia – N. Kvekveskiri, J.Kankava – V. Gvilia, G. Chakvetadze, T.Okriashvili, N. Kacharava

Što se tiče selekcije Makedonije oni su takođe u svojoj D grupi zauzeli prvo mesto u konkurenciji Jermenije, Gibrlatara i Lihtenštajna sa skorom 5 pobeda i 1 poraz uz gol razliku 14:5, jedini poraz doživeli su na gostovanju Jermeniji 4:0. U okviru plej ofa savladali su selekciju Autonomne Pokrajne Kosovo i Metohija sa 2:1 i tako došli do koraka od istorijskog plasmana na EP.

U novoj Ligi Nacija imaju isti učinak kao i njihov rival Gruzija, 1 pobeda i 3 remija.

Dok su u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo u grupi Poljskom, Austrijom, Slovenijom, Izraelom, Letonijom, zauzeli 3.mesto sa učinkom od 4 pobede, 2 remija i 4 poraza i gol razlikom 12:13.

Što se tiče izostanaka u timu: defanzivac Kire Ristevski (42/0) iz mađarskog Ujpešta ima kovid 19, dok je veznjak Enes Bardhi (31/5) iz Levantea povređen, a nema ni Ferhana Hasanija (39/2) iz HJK Helsinkija, kao ni napadača Velkoskog (14/0) kapitena Sarajeva koji takođe ima kovid 19.

Očekivana postava: S.Dimitrevski – S.Ristovski, D.Velkoski, V.Musliu, G.Zajkov – B.Nikolov, E. Alioski, E.Elmas, S.Spirovski, I. Trickovski, G.Pandev


Mišljenje urednika: Ako je gledati sam sastav selekcija Makedonija je za nijansu kvalitetniji tim, a igrača kakav je Goran Pandev, Gruzija sigurno nema, u dva odigrana meča ovih selekcija videli smo po jedan penal za oba rivala, kao i crveni karton za golmana Makedonije, pa i sada očekujemo jedan tvrd meč, koji će najverovatnije biti rešen jednim potezom ili greškom nekog pojedinca, nećemo se opredeliti za tipovanje na konačan predlog već se odlučujemo za Xpp (nerešeno na poluvremenu) po kvoti 1,85!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje