četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga šampiona 2022/23: Dinamo Zagreb – Shkupi (najava utakmice)

Danas je na progaramu sedam mečeva u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona, a od 21:00 igra se duel u Hrvatskoj, gde će domaći Dinamo Zagreb, dočekati predstavnika Makedonije – ekipu Shkupia.

Dinamo Zagreb vraća se ove sezone u kvalifikacije za Ligu šampiona, kako bi ispravio ,,šok“ kod navijača koji je prošle godine izazvalo ispadanje od moldavskog Šerifa, posle poraza u Moldaviji 3:0, odigrali su samo 0:0 na domaćem terenu i tako prešli u Ligu Evrope, gde su prošli grupnu fazu sa Vest Hemom, Rapidom iz Beča i Gentom, da bi potom ispali od španske Sevilje (poraz 3:1 u gostima i 1:0 pobeda na domaćem terenu). Trener domaćina je pred ovaj meč rekao: ,,Nema laganih protivnika, a u Gibraltaru su igrali bez dosta bitnih igrača, ali su i ušli malo opuštenije u utakmicu. Imaju dobru visinu i brzinu u timu, imaju dobrog asistenta Alvareza. Ako trebam da analiziram, rekao bih da im je zadnja linija najslabiji deo tima. Ali, nema podcenjivanja, moramo biti skoncentrirani i ostvariti pozitivan rezultat.“

Što se tiče Shkupija, oni su izbacili tim iz Gibraltara, Linkolin ukupnim skorom 3:2, slavili su na domaćem terenu 3:0, a poraženi su u gostima 2:0, tako da su u dva meča pokazali dva lica. Ono što je sigurno, to je da u napadu imaju zanimljivih igrača, uglavnom je reč o intenracionalcima, napadač iz Nigerije – Sunday Adetunji za koga je interesovanje pokazao i današnji rival makedonaca, kao i timovi iz Turske, a odličan je i Alvarez u veznom redu, kao i bočni vezni igrač Waldi Hamidi, dvojica igrača Sunday Adetunji i štoper Faustin Senghor, pretučeni su u klubu u Makedoniji za vikend, ali se očekuje da danas ipak nastupe jer su vrlo bitni za igru tima.

Mišljenje urednika: Potupna domanacija Dinamo Zagreba koji je definitivno mnogo kvalitetniji tim, gosti će svoju priliku tražiti u revanšu i iz kontranapada, ali činjenica da timu iz Gibraltara nisu postigli gol u gostima, navodi nas na predlog Super pobede Dinamo Zagreba (pobeda bez primljenog gola) po kvoti 1,55!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje