petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: BATE Borisov – Alaškert (najava utakmice)

BATE Borisov (Belorusija) – Alaškert (Jermenija)

Danas od 19 časova i 30 minuta na stadionu “Borisov Arena“ u Borisovu u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu Šampiona odigraće se utakmica između beloruskog BATE-a iz Borisova i jermenskog Alaškerta iz Jerevana.


Stadion:

Prelepa “Borisov Arena“ kapaciteta je ukupno 13 hiljada i 120 mesta, a teren je prekriven prirodnom travom, iako je jedan vremenski period bilo planirano da se umesto toga postavi veštačka podloga. Stadion je otvoren 2014. godine, a od tada je dom BATE Borisova i beloruske fudbalske reprezentacije.


 

BATE Borisov (Belorusija)

BATE Borisov je u prošlosezonskom izdanju beloruske Višaje Lige zauzeo 1. poziciju sa čak 11 bodova više od drugoplasiranog Šahtjor Soligorska i tako osvojio čak 11. titulu u nizu. Tokom te sezone ostvarili su 22 pobede, 4 remija i 4 poraza uz gol razliku 73:25, a imali su 70 bodova iz 30 utakmica. U tekućoj sezoni zauzimaju 2. poziciju sa 33 boda iz 15 utakmica, a zabeležili su 10 pobeda, 3 remija i 2 poraza, uz gol razliku 24:7, pa imaju najbolji napad i najbolju odbranu u ligi. Tokom ove letnje pauze odigrali su pripremnu utakmicu sa Žalgirisom gde su poraženi nakon penala, dok je u regularnom delu bilo 1:1. Takođe, BATE je u kup utakmici protiv Neman Agra zabeležio ubedljivu pobedu rezultatom 5:1.

Učinak u evropskim takmičenjima:

Ekipa iz Borisova je od 1999. godine tokom svake sezone učestovala bar u nekom evropskom takmičenju. Zanimljiva je činjenica da je BATE u svakoj sezoni od 2008. do 2016. godine učestovao u grupnoj fazi nekog takmičenja, kako Lige Evrope tako i Lige Šampiona. Ubedljivo su najiskunija beloruska ekipa što se tiče učešća u evropskim takmičenjima, sa ukupno 130 odigranih utakmica.

Sastav:

Ovog leta BATE je ostao samo bez srpskog štopera Miloša Ostojića (3n/0g/0a), koji je raskinuo ugovor pre nedelju dana, a pored toga odlazaka iz redova beloruskog šampiona nema, te se na utakmici sa jermenskim predstavnikom očekuje ubedljivo najjači sastav kojim trener raspolaže u ovom trenutku.


Alaškert (Jermenija)

Alaškert je zauzeo 1. poziciju u jermenskom šampionatu sa ukupno 64 boda (7 više od Gandzasara) iz 30 utakmica i ulinkom od 19 pobeda, 7 remija i 4 poraza, uz gol razliku 59:26. U prvom kolu kvalifikacija bili su bolji od ekipe Santa Kolome iz Andore. Utakmica u Jermeniji okončana je pobedom domaćina rezultatom 1:1, dok smo u Andori videli remi sa po jednim golom obe strane.

Učinak u evropskim takmičenjima:

Alaškert je u evropskim takmičenjima učestovao samo tokom protekle 2 sezone (ne računajući trenutnu) gde su ostvarili 6 nastupa u Ligi Šampiona (2-3-1, 6:4) i 4 nastupa u Ligi Evrope (2-0-2, 4:6). Tokom ove 3 sezone svaki put su došli do 2. kola kvalifikacija, ali dalje od toga ne. Sudeći po kvalitetu domaće ekipe to se verovatno neće desiti ni ovaj put.

Sastav:

Alaškert je ovog leta odlučio da se rastane sa nekoliko igrača, pa tako u narednom periodu dres ekipe iz Jerevana neće nositi defanzivni vezista Irakli Kvekveskili (28n/1g/0a), levo krilo Saša Filipović (4n/0g/0a) i centralni napadači Acamaz Burajev (4n/0g/0a) i Narek Beglarjan (1n/1g/1a). Pored toga, zbog povrede danas neće nastupiti ni defanzivni vezista Artak Grigorjan (32n/1g/3a).


Prognoza:

BATE Borisov je neuporedivo kvalitetnija ekipa od jermenskog predstavnika, koji se veoma mučio tokom obe utakmice dvomeča sa praktično polu-profesionalnom ekipom Santa Kolome. Belorusi su spremni za nove pobede u Evropi, a s’ obzirom da nas očekuje njihov najjači sastav teško je poverovati da je negativan rezultat ove ekipe ikako moguć.

SP1 @1,75 (pobeda domaćina bez primljenog gola)

1&0-3 @1,95 (pobeda domaćina i 0 do 3 gola na utakmici)


Kvote su preuzete iz kladionice Maxbet


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje